Jakten på den perfekta dörren

I och med det stora byggprojektet i Torpet har det även blivit dags att byta ytterdörr. Den gamla är charmig och fin, dessvärre har det med tiden uppstått en glipa mellan dörr och golv och friska vindar drar i nuläget in över hallgolvet. Det är dags för ett byte.

gamladörren

 

Mina kriterier för den nya ytterdörren är att den ska ha fönster i klarglas för ljusinsläppet i den annars ganska mörka hallen samt att den ska passa in färgmässigt till taket, fasaden, farstukvist och själva torpstilen. Ja och så ska den hålla tätt mot väder och vind förstås.

Internet svämmar ju över av vackra dörrar med kvalitet och riktiga hantverk!

Hade budgeten varit obegränsad hade valen varit så mycket lättare, som med allt annat…

Valet föll efter många tankerundor på denna dörr. Tog hjälp av färghandel för att välja ut en färg enligt RAL-skalan som skulle komma så nära Guldocker som möjligt. Valde länge med valen mellan grön och denna färg. Tror det kommer bli fint tillsammans med det Ärggröna plåttaket och den Faluröda fasaden. Torp möter Hälsingegård!

Bild från www.sparfonster.seIMG_0675 (2)

gardochtorp.se
Inspirationsbild med exempel på när det röda möter det gula i en ljuvlig kombination!

 

I

 

 

 www.sparfonster.se, Bland damm & dekor, www.gardarochtorp.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *