Torptaket

När vi drog igång den stora renoveringen i Torpet visade det sig att taket spelade på sista versen. Det var fortfarande tätt för regn men under plåten fanns ingenting, vilken är riktigt dumt om man gillar värme i huset.

Jag gillade det gråa plåttaket rent estetiskt och så lät det så mysigt när regnet smattrade mot det och när det var varmt ute knäppte det i plåten. Min syster trodde alltid att det spökade när hon sov över hehe…

När det var dags att välja material för taket funderade vi först på tegel. När snickarna började riva den gamla visade det sig att stommen skulle vara för svag för det tunga teglet. Dock skulle det hålla bra för plåt. Vi blev snabbt säkra på att vi isåfall ha ett Ärggrönt tak för att återskapa känslan av ett gammalt torp.

Här är en före bild på taket i sommartid:

IMG_1562

Efterbild på det nya taket i mars 2016.

IMG_9715

Vi blev väldigt nöjda med färgen. Huset fick verkligen ett nytt uttryck. När vi tittade runt i närområdet såg vi att det var många av husen som också har samma färg på sina tak så torpet passar bra in i gänget!Bland damm & dekor

4 Svar till “Torptaket”

  1. Helena

    Så snyggt det blev!!
    Vi ska typ ”bo” grannar i sommar, cykelavstånd och bilavstånd iaf 🙂 så hoppas vi är där uppe samtidigt 🙂

    Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Del 2 i serien Renoveringen av Hälsingetorpet -Fasaden | Bland Damm & Dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *