Detaljer från barnrummet

Att skapa en inspirerande plats för lek och fantasi tycker jag är viktigt när man inreder rum för barn.  Barn ska få ta plats och leken ska flöda och vi vuxna får skapa förutsättningarna för att det ska fungera rent praktiskt.

I B:s rum är väggarna målade i en gråblå färg, egentligen var rummet tänkt som gästrum men när det sista penseldraget torkat tänkte jag helt om och insåg att det här kunde ju faktiskt passa riktigt bra som barnrum. Och när leksakerna tagit över all golvyta finns det ju inga hinder att byta till ett större rum och skapa kontor eller gästrum eller vad vi har för behov för tillfället.

B är ju fortfarande väldigt liten och visst leker vi där ibland, undersöker och utforskar, läser en bok, lyssnar på speldosan. Men tiden går snabbt och vips kommer han ju att leka själv där inne!

Jag handlar gärna på blocket och loppisar billigt och lägger istället en slant på att måla om möbeln och satsar på smådetaljer i rummet för att skapa en fantasifull plats. Försöker att främst lägga fokus på detaljer, former, färgsättning och belysning. Är nog lite så jag tänker i alla hemmets rum.

Tänkte visa er några små detaljer från barnrummet.

fåtöljbrum

IMG_3507

Ett stort skåp som slukar massor med förvaring vaktas av två tigerhuvuden.

IMG_3543

Ovanpå skåpet en val som inte bara är vacker utan också kan fungerar som bokstöd.

IMG_3502

Ser ni att den gula fåtöljen har bytt rum? Den har hittat hem i barnrummet!

fåtölj72

 

dino

växasäng

brio

katttavla

 

Ha en fin helg!

 

 Val och Tigerknoppar från Zara Home

Bland Damm & Dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *