Kaffekicken

Jag har alltid varit en sann te-drickare. Hela min studieperiod i Umeå slurpade jag te tillsammans med mina vänner där och kände mig riktigt avundsjuk på de i gänget som verkligen gillade kaffe på riktig, visst fanns det kvällar då vi satt tillsammans och pluggade så ögonen sved och tröttheten la sig som ett mörker över min kropp, DÅ kunde jag eventuellt få i mig en kopp kaffe. Eventuellt.

Men så flyttade jag till Stockholm, studietiden var över och jag började arbeta i förskola. Där träffade jag Johanna, och Johannas kaffemaskin! Aldrig hade jag druckit så gott kaffe! Johanna skummade mjölk och jag slukade kopp efter kopp! Sedan började jag förstå varför folk dricker kaffe, inte bara för att det är gott alltså utan effekten! Jisses vad kaffet kunde rädda mig de mörkaste vinterdagarna då man började 6.30, i med kaffet och vips var jag med i matchen några timmar till. Det här är ju ingen nyhet för sanna kaffedrickare men för mig var det en livsändring, kaffe-kick hej hej!

Sedan gick flytten till Gävle och saknaden efter Johannas kaffemaskin blev för stor så vi blev ”tvungna” att köpa en egen. Med mjölkskummare.
hylla2m

Hyllan i köket har blivit en riktig kaffehörna. Här hemma lyxar vi inte alltid med kaffemaskinen utan mellan varven pressar vi i kaffepress, brygger i kaffebryggaren, Kokar i perkulator och ett tag var vi helt inne på pulverkaffe! Vi har väl inte riktigt bestämt vad som är godast ännu. Men effekten är ju den samma!

 

muminkopparAnkarkrok Byggfabriken i Malmö, Monsterablomma Plantagen, Hyllor Ikea

Bland damm & dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *