Platsbyggd bokhylla del 5 – Det färdiga resultatet


Bokhyllan i Vardagsrummet Bokhylla V-rumNärbild bokylla Vardagsrum Bokhylla Vardagsrum BokhyllanOm ni minns från den handskissade ritningen på bokhyllan så hade vi först tänkt att ha lådor under fönstret. Men under tiden vi byggde så kom vi fram till att det kändes mer rätt att göra varsin bokhylla på varsin sida om fönstret istället för att bygga in elementet med lådor.

När man bygger en möbel på detta sätt i sitt hem så är det ju alltid mer jobb än man tror. Men när man tagit sig igenom alla moment och det är klart så är det en sån härlig känsla när man gjort det själv!Bland Damm & Dekor

2 Svar till “Platsbyggd bokhylla del 5 – Det färdiga resultatet”

 1. Pernilla

  Hej!
  Måste börja med att säga att jag verkligen älskar er blogg! Så mycket bra inspiration! Jag bor själv i en sekelskifts villa och har drömmar om en platsbyggd bokhylla så det är jätte kul att se hur ni har gått till väga och det är bra att ni visar så noga =) Men jag undrar hur ni har gjort dörrarna till luckorna? Och hur har ni fäst dem samt har ni något lås? Eller magnet?
  Sen är det extra kul att följa er då ni bor runt Gävle, jag bor själv ca 4 mil från gävle.

  Svara
  • Madde

   Hej Pernilla!
   Men vad glad vi blir!!! 🙂 Och extra kul att du tycker att du finner inspiration! Jag vet själv när vi skulle bygga bokhyllan att jag länge sökte efter mer utförlig beskrivning hur man kunde gå till väga men det var svårt att hitta. Så därför gjorde jag bokhylleinläggen lite extra utförligt för att det förhoppningsvis skulle kunna vara till någon hjälp för någon annan. Men jag kan ha missat den delen med luckorna 🙂
   Luckorna har vi byggt av en MDF-skiva där vi fäst trälister som vi själva har fräst en kant på med överhandsfräs. Inte nödvändigt, går att köpa lister färdigt om man vill. Sedan har vi fäst luckorna med gångjärn och en magnet. Jag skulle kunna göra ett inlägg om luckorna för att visa hur det ser ut, håll utkik! 🙂
   Det skulle vara så kul att få höra hur det går för ert bygge sen, lova att uppdatera oss 🙂
   Kram

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *