5 st enkla tips på Gå-bort-present

Nu var dagen kommen och för mig konstigt nog kommer alltid midsommar som en liten överraskning! Lite oväntat på nått sätt fast att jag vet att det alltid infaller vid denna tidpunkt!

De senaste åren har vi firat midsommar hemma hos oss men i år är vi bortbjudna till mina föräldrar i Gårdskär. Så jag tänkte tipsa om 5 st enkla Gå-bort-presenter för er som precis som jag blir lite överrumplad att det redan är Midsommar!

Ge bort present blommor
Återvunna glasburkar från köket blir jättevackert stileben på midsommarbordet genom att knyta ihop dem med hampasnöre och fylla dem med ängsblommor.  Har man möjlighet kan man ju blanda i lite snittblommor också men det är ej nödvändigt.

Ge bort present vas med blomma
Har man inte sparat på små glasburkar så kanske man har någon större vas som denna ovan att fylla med blommor. Hur glad blir man inte av att få en vas tillsammans med blommorna?

Ge bort present Ljus

Ernst Kirchsteiger har designat nya vackra ting som till exempel dessa ljuslyktor. Återigen så kan man inspireras av det enkla i hans design. Av att knyta lädersnöre alternativt ”de man har hemma” runt glas i olika former gör att man enkelt kan få till vackra ljuslyktor/vaser.

Ge bort present godis

Blommor och ljus i alla ära men att ge bort något ätbart är ju aldrig fel. Glasburken kan man ju fylla med något man vet värdparet tycker om.  För att göra den mer midsommarfin kan man ju byta det svarta sidenbandet till någon somrigare färg. Eller varför inte binda en liten midsommarkrans runt med blommor. Här är det bara fantasin och tiden man har på sig som sätter gränsen!

Ge bort present jordgubbar
Det säkra kortet på midsommar är väl jordgubbarna! Fyll en fin skål eller fat med jordgubbar och pynta det med lite blommor så har du en perfekt Gå-bort-present!

Hoppas ni får en underbar midsommar allihopa!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *