Förberedelser inför kalaset

 

överblick

Temat för 1-årskalaset blev picknick i det gröna. Platsen vi valde var mellan äppelträden i Maddes trädgård precis bredvid den nya lekstugan. En plats som kändes helt rätt för ett riktigt barnkalas då träden skulle kunna ge svalka vid en varm dag och mellan trädstammarna var det smidigt att dela olika hörnor till dekorationerna. Vi ville nämligen göra kalaset på barnens nivå genom att skapa ett rum i trädgården som skulle vara inbjudande med många små vrår och detaljer för barnen att krypa runt bland och tillsammans upptäcka världen. Vi ordnade till trädgården och fotade lite kvällen innan för att kunna visa er lite hur våra tankar såg ut inför dekoreringen!

magisktljusträdet

Lastpallar och olika storlekar på trasmattor blev en bra bas att bygga vidare på utifrån temat.

magisktljusdukning

En klick gul färg från en kvarglömd färgburk livade upp träfärgen på lastpallen och tillsammans med en itu klippt gammal spetsgardin som duk blev borden inbjudande för ett riktigt tårtkalas!

gardinspets

Vi båda gillar tanken att kunna återanvända mycket av det man redan har hemma, i en ny miljö blir det gamla bordet eller den gamla gardinen mycket mer spännande…

spetsgardin

sofiafix

buffebordballong

soffa

dukning

Man tager vad man haver gällde även vid insamlandet av kuddar. Några hade vi redan hemma, ett gäng kuddar fick vi låna av en snäll svärmor och de sista fyndades på secondhand.

blommafåtöljtväjakten

pärlorna

Mycket har vi som sagt hittat på loppis, bland annat de här pärlbanden. Det låg ett helt gäng pärlband i små sorgliga plastpåsar i en korg på Röda korset och tänk att de tillsammans med allt annat i trädgården kunde lyftas fram till sina bästa jag igen och få skina inför kalasgästerna!

buffebordet

pärlor

blommorivas

magisktljus2

trädet

Vid ett av träden band vi upp foton på alla barnen i fyndade loppisramar. Tanken var att när det var dags att gå hem kunde varje familj få med ett litet fotominne på sin guldklimp.

fototräd

trädväskor72

väskorbandträdväskorblomma

De här väskorna känner ni säkert igen från tidigare inlägg här i bloggen. Under kalaset var de fyllda med leksaker.

pompom

glödlampor

Långa glödlampsslingor löpte mellan träden och bidrog till ett mysigt ljus när skymningen kom fram.

staketfintljus

fåtöljmagisktljus

boklåda

glas2

 

magisktljus

Nu var trädgården äntligen redo att vänta in de små rara gästerna!Bland damm och dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *