Hälsningar från midsommarbyn!

Vi har firat midsommar tillsammans med stora släkten här i Hälsingland. Det är en tradition som är djupt rotad och som antagligen alltid kommer se ut på samma sätt år efter år och det får det gärna göra för det är en höjdpunkt på året! Det enda som förändras är att vi blir fler och fler varje år!  Nya barn, nya kärlekar och olika kompisar läggs till sällskapet vilket är jätteroligt!

Torpet ligger ju i samma by som min man växte upp i och denna by är känd för sitt midsommarfirande! Nästan hela byn sluter upp under denna Junidag.

Dagen brukar börja med en ”enkel” sillunch

nubbe

lunch

Och under eftermiddagen tågar en Blåsorkester genom de slingriga vägarna i byn upp mot hembygdsgården, där samlas barn och vuxna för fika, resning av midsommarstång, dans, lotteri och musikuppträdande!

buo

På kvällen samlar festsällskapet ihop sig och äter en midsommarmiddag tillsammans tills man spricker och efter maten är det lekar som gäller. Förra året var det Åkgräsklipparrally på snitslad bana som gällde och  i år blev det femkamp med banansving, flaggstångsklättring…

flaggstang

och kvällen avslutas med ett obligatoriskt musikquiz!

grusvag

Sedan vandrar vi hem genom juninatten med solnedgången som dekor. Det är nog det bästa på hela firandet!

skogen

Hoppas ni också haft ett fint firande.

Nu är det sommar på riktigt!Bland damm och dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *