Planering av Torpköket

Nu när vattnet äntligen gör entré i det fina gamla Torpet är tiden inne att modernisera även i köket. Men det gäller att vara försiktig så att det inte blir för modernt, vi vill ju inte tappa den enkla känslan och lantliga charmen bara för att vi vill ha lite vatten ur en kran. När vi köpte Torpet hade det såsom i övriga rum gjorts någon form av rustning på gissningsvis 1960-talet. Grönt och murrigt!

kökföre

Första renoveringssvängen valde vi att spara köksskåpen och måla om dom och byta bänkskiva. Och såklart ta fram trägolven och takpanelen. Golvet målades grått, det var kanske lite halvsmart såhär i efterhand för det blir rätt skitigt. Men fint ändå, får se hur vi gör med golvet i framtiden. Såhär ser det ut nu i väntan på makeovern!

kökföre2

Ser så kallt och kalt ut nu utan mattor och tavlor och alla småpryttlar. Men snart blir det ju ändring på det när det blir klart!

ikeaköket

Skissen från Ikeas köksplanering. Det blir som sagt väldigt enkelt och inga stora finesser som man kanske hade valt i ett vanligt kök men jag tror det kan bli bra ändå! Köket kommer byggas på högersida av rummet om man kommer in från hallen.

Och var inspirationen kommer ifrån….

inspiration

…från gulliga Ernst såklart!

Ett av hans sommarprojekt hade precis samma planlösning som Torpköket, perfekt ju! Fast vi skippar överskåpet där till vänster och kör hyllor istället. Måste ju ha någonstans att ställa upp loppisfynden och blombuketterna på!

 Bland damm och dekor, Ikea köksplaneringsverktyg, Google/Tv4.se

2 Svar till “Planering av Torpköket”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *