Sommardukning

Jag fick den stora äran att duka upp ett litet sommarbord i helgen när ett sällskap skulle ses för lite festligheter. Fick återigen användningen av uttrycket -Man tager vad man haver! Det är bland det roligaste jag vet när jag får plocka ihop saker och fundera ut vad som passar med vad och här fanns det massor med saker i gömmorna att ta vara på! Tänkte visa er lite av dukningen för att kanske inspirera någon av er inför midsommarkalaset som ju kommer alldeles snart!

tallrik

Med sex gardiner och lite hampasnöre klädde jag in de vanligtvis svarta rottingstolarna. Vips matchade stolarna fint ihop de de beiga linneservetterna. Hampasnöret fick gå som en liten gemensam nämnare genom hela dukningen då de användes lite här och där…

helabordet

blommlåda

Hittade fina två trälådor i förrådet på torpet som fick agera blomsterförvaring tillsammans med några glasburkar och smala vaser. Genom att blanda nyplockade sommarblommor med köpta snittblommor från blomsterhandeln kändes blomarrangemanget lite lyxigare.

 

blåklintlåda spetsgardinblommor

Klädhängaren blev tillfälligt dekorerad med en spetsgardin och några glas fick ställa upp som vaser för kvällen.tillbords

Vad ni inte ser på bilderna är havet av Lupiner på ängen utanför  fönstret. Bortom ängen ligger älven Ljusnan och guppar framför de blå bergen. Som en tavla bakom stolsryggarna, och tavlan kallas Hälsingland, mitt favoritland tror jag allt att det är!Linneduk från Ellos, Blå/vit duk från Ikea, Blommor från naturen samt blomsterhandel

Bland damm och dekor

4 Svar till “Sommardukning”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *