Tapetjakt

Till det allra nyaste rummet i Torpet har det nu blivit dags att välja tapeter! Hurra! Det är helt galet att det helt plötsligt finns ett rum där nu…för bara några månader sedan låg där en snöhög och innan dess en gräsmatta och nu finns där ett litet gullig rum med dörr, väggar, golv, tak och fönster, ja sånt som brukar finnas för att det ska få kallas rum haha.

Det här lilla rummet ska ju som jag tidigare skrivit innehålla flera funktioner. Det ska fungera som barnrum/gästrum och även sovrum för oss alla tre under vintertid. Så när det kommer till tapeter blir det lite klurigt. Det ska ju inte kännas för modernt även om det är helt nybyggt så vill jag ju att det ska passa in i resten av Torparstilen. Tänkte först måla väggarna men vad tusan, tapeter är ju så roligt att jobba med!

Jag tog med mig Madde som smakråd och åkte till Duro för att inspireras. Duro är Gävles alldeles egna Tapetfabrik med en stor tillhörande fabriksbutik att handla direkt i! När man kommer in på området får man en härlig känsla, själva fabriken ligger i samma länga som butiken och idag när det var så varmt ute stod fönstren på vid gavel så man kunde riktigt höra hur maskinerna jobbade fram tapeterna därinne.

duro

retro

Här kan man till och med se in i fabriksdelen (om man nu hellre ville kolla på det än på tapeterna…).

lager

andrasortering

Vill man fynda tapeter eller om man renoverar med en smal budget kan ju det här vara ett bra alternativ! Det fanns allt från moderna barntapeter till mer klassiska mönster.

välja

Jag hamnade prismässigt och mönstermässigt vid den här hyllan. Nyans heter kollektionen och på de två övre hyllorna på bilden fanns det flera som jag kände skulle kunna passa in i det lilla rummet i Torpet.

slutgiltiga

Det slutade med att den här fina fick följa med mig hem! Tror den kommer passa bra till de såp-skurade furugolven! Håll tummen vetja!

 

 

 Durobutiken i Gävle

Bland damm och dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *