Utebordet så blev det!

utebord 11
Efter att utebordet var färdigsnickrat så var det ju dags att behandla det!
Då jag inte har tålamodet att vänta flera år tills bordet själv har fått det där vindpinade utseendet efter år av sol, vind och regn så ville jag hjälpa det på traven lite och påskynda detta genom ta fram ådringen genom slipning och lasyr.

utebord färgIMG_7346

Först gick jag över bordet med stålborsten för att sedan avsluta med nylonborsten. Den röda nylonborsten lockade verkligen fram ådringen i träet.

utebord ådring
Då bordet sedan var färdigslipat återstod det att måla bordet. Först ställde jag varje ben i varsitt bad av klar oljegrundning över natten, för att riktigt mätta träet. Sedan strök jag ett varv med en laserande fasadfärg från Nordsjö färgkod S 2502-Y. Andra och sista varvet strök jag på en grå terasslasyr från Byggmax. På så vis fick jag fram den silvergrå tonen jag önskade mig och förhoppningen är att det ska bli ännu snyggare med åren!

utebord lasering 1

lasyrfärg
lasyrfärg 2
Har ni missat inlägget om hur man bygger sitt egna utebord kan ni hitta det här.

utebord 5Fasadlasyr Färgton i Gävle, Terasslasyr Byggmax, slipborstar och borrmaskin Jula.

Bland Damm & Dekor

3 Svar till “Utebordet så blev det!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *