Badrumstankar!

Det är många som är i renoveringstagen såhär års, såväl även våra vänner Annika och Fredrik. Deras fantastiska villa med punschveranda, kakelugnar, spegeldörrar, såpade trägolv, walk in skafferi, ja ni förstår, listan kan göras lång, denna villa har så mycket sekelskiftescharm som det bara går att få plats med på dessa kvadratmeter. Annika och Fredriks hus

Deras projekt för tillfället är att utöka antalet sovrum samt att bygga ett nytt badrum på övervåningen.

I måndags var jag och lilla A hemma hos dem på en fika och utan underdrift så var jag ju så galet nyfiken på att se hur långt de hade kommit i sin renovering? De gör de mesta av arbetet själva och jag kan konstatera att det går i ett rasande tempo! Så kul att se och vilken skillnad det blir!

När vi kom till det blivande badrummet som fortfarande endast har väggar i form av ett regelverk runt om sig så hade Annika och Fredrik lite grubblerier kring hur de skulle få plats med allt på den relativt lilla ytan på endast 2,5 kvadratmeter. Ska tilläggas att det också är snedtak vilket stjäl yta och möjlighet till att placera interiörerna och dörren hur man vill.

Deras önskemål var att om möjligt få plats med en dusch i det blivande badrummet. Så de drog deras tankar och ideér och vi bollade tillsammans och kom fram till följande planlösning.
planlösning badrumTill höger om dörren så är takhöjden endast 1550 mm vilket gör att den sidan om badrummet lämpar sig bäst till handduksvägg och plats för toaletten samt en pall alternativt ett litet sideboard.

Till vänster är kommoden och duschen placerad där det är full takhöjd. Valet föll på en rund duschstång för att maximera ytan i badrummet då man inte duschar. Inbyggd hylla i väggen för schmpooflaskor och duschtvål. Finessen här är att man inte kommer att behöva se alla fula flaskorna om man inte vill, för det kan ett vackert tvättbart duschdraperi i bomull täcka.

Vad dom sedan kommer att välja för ytskikt och materialval återstår att se. Deras tankar för tillfället går ikring klassik sekelskiftesstil alternativt något mer vågat golv i färg. Hur de än väljer att göra så är jag övertygad om att detta kommer trots sin lilla yta bli ett helt smashing badrum precis som den övriga inredningen i huset!

Skärmklipp 2016-07-05 21.54.09

Jag kunde inte låta bli, så jag satt ihop en moodboard på ett klassiskt sekelskiftesbadrum. Färgerna går i vitt, svart, brunt och blått. Att våga blanda in brunt trä i ett annars ganska kalt badrum ger rummet värme. Observera trästegen på inspirationsbilden till höger i badrummet. Den gör en enorm skillnad för hela känslan i rummet. En öppen hylla med handdukskrokar som den ovan, är ett superbra sätt att dels få yta att ställa fina detaljer på men det ger också ett mer städat och lugnt intryck istället för att hänga handdukarna direkt på en krok på väggen. För att ytterligare kunna mysa till våra oftast kala badrum så är det en bra idé att inreda med tavlor, växter/blommor, tyger, doftljus, fina tvålar, dimbar belysning och glöm inte bort att få in något loppisfynd här och där också som är rolig att vila ögonen på. Kommer ni ihåg ramsan? ”Something old, something new, something borrowed, something blue and a six pence in her shoe……” Perfekt att ha med sig i bakhuvudet då man inreder sitt badrum!Bland Damm & Dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *