Maddes fem bästa loppisar i Gävle

Att loppisfynda för mig betyder att addera något unikt till sitt hem. Något som får en att vilja stanna till, klura, känna, tycka, tänka.

Jag älskar ju att upptäcka nya loppisar och har ju svårt att passera loppisskyltar längs med vägarna nu på sommaren utan att svänga av och kika in vad de har. Tänk om man skulle gå miste om nästa stora fynd? 🙂

Men jag tänkte ge er mina fem bästa loppishak i Gävle som oftast levererar när jag är på jakt efter något speciellt och inte riktigt har tid att ge mig ut på de långa äventyren.

Erikshjälpen, Gävle
Här har jag fyndat det mesta! Allt från möbler, porslin, böcker, leksaker, kläder osv. En riktigt fin butik med stora generösa ytor och välsorterat. Trevligt också med ett litet fik som man kan slå sig ner njuta av en kopp te och bulla. Söker du något speciellt? Fråga personalen, ibland kan de ha saker på lagret som ännu inte hunnit komma ut i butiken. Och har du tur kan de plocka fram det till dig till nästa öppningsdag. Ska man då vara säker på att hinna haffa grejerna så får man se till att ställa sig och kö ca 20-30 min innan öppning, för så galet är det på detta ställe! 
Erikshjälpen
Erikshjälpen ananaslampor

PRIO 1, Gävle
En fantastisk butik att göra riktigt bra fynd i. Måste säga att den påminner rätt mycket om Erikshjälpen. Bägge butikerna har stora lokaler, fik och är välsorterade. Men fördelen med PRIO 1 är att de oftast är mer prisvänliga. Inte på allt såklart men överlag.

Prio 1 GävlePrio 1 klänningPrio 1 inne

Röda Korset, Bomhus
Till synes kanske inte den roligaste butiken men låt dig inte luras. Här har jag gjort riktigt galna fynd! Det gäller att lyfta, vrida och vända på saker här. Kommer ni ihåg de 10 st mässingsstakarna som jag hittade på en och samma runda? Loppisfynd ljusstakarJapp det var på Röda Korset i Bomhus. De har också hembakta bullar och riktigt bra priser på sina saker. En superkombo med andra ord!
Rödakorset bomhus

Återvinsten LoppisGävle
De har grejer från golv till tak! En rolig butik om man gillar just jakten på nästa stora fynd! Denna butik är tidskrävande för att det just är så mycket grejer på så liten yta. Ögonen får jobba när man kliver in här. Men ack så roligt 🙂
Återvinsten Gävle

Aktionshallen, Söder
Att kliva in hos antikhandlaren Svenne är verkligen som en resa bakåt i tiden. Här finns det grejer från tre sekel! Det går inte att ta miste om att han hyser en enorm kärlek till alla gamla saker. Han besitter en enorm kunskap om prylarna, och historier är vad man bjuds på när man kliver innanför dörrarna. Denna lilla skattkammare skiljer sig från de stora loppiskedjorna. På något vis så bjuds du även på en upplevelse och känsla av att tiden stått stilla här inne, fast på ett bra sätt! Detta är inte en loppis i den bemärkelsen utan hit ska du gå om du vill ha riktigt gamla fina grejer! En riktig antikhandlare med andra ord! Och dom ska vi vara rädda om, med tanke på att de försvinner mer och mer då nätet tar över de mesta av aktionshandeln.

Gävle AntiktGävle antikt inne

Det var mina topp fem favoriter! Vilka är era favoriter?Bland Damm och Dekor

5 Svar till “Maddes fem bästa loppisar i Gävle”

 1. Pia

  Tusen tack för dessa tips, Madde!
  Är också en loppisnörd av rang, så det här måste undersökas snarast =)
  //Kram Pia på Aspellhome.se

  Svara
  • Madde

   Visst är det det bästa att få nörda loss på loppisar! 🙂 Älskar det! Håller tummarna att du finner några toppenfynd i sommar! Ni får gärna återkoppla hur loppisjakten gick! Kram

   Svara
  • Madde

   Nämen vad roligt! 🙂 Hoppas du hittar några riktigt härliga fynd som vi kanske få se sedan i din blogg! 🙂 Kram

   Svara
 2. Kerstin Fors

  Du glömmer den bästa secondhandbutiken,RIA på näringen.
  Låga priser,bra café och trevlig personal .
  Mycke fina saker.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *