Fru Johannas barnrum i Liljeholmen

Min vän Johannas familj växte ur sin trea i Liljeholmen och slog till på en fyra i samma område istället och vilken lägenhet dom skaffat sig! Från balkongen ser man vattnet glittra mot Södermalm och lägenheten är trots nyproduktion riktigt roligt genomtänkt med olika vinklar och vrår. Där kommer familjen garanterat att trivas fint.

Innan inflytt ska hela lägenheten målas om och den här gången ville familjen satsa på fler kulörer än endast vitt. Barnrummen prioriteras från början och ledorden för båda rummen att det ska vara mysigt, inbjudande och lekfullt!

Johanna hade redan ett tydligt tänk inför känslan och färgvalen i rummen men ville ha lite inspirationshjälp inför själva inredningen. Ett superroligt uppdrag för mig som jag glatt tackade ja till!

Tänkte visa er en liten del av vad vi tillsammans kommit fram till efter turer i inredningsaffärer, samtal och med en hel del hjälp från underbara Pinterest och stora vida internet.

Ruben 1,5års rum får en fondtapet från Boråstapeter. Väggarna målas i samma gröna nyans som hittas i tapeten. Funktionerna i rummet är för närvarande sovning, lek och plats för bokläsning. kollage

Teakmöbler passar ju så väldigt bra med dessa färger. Men även andra typer av trä är väldigt tacksamma att möblera till dova pasteller.

boklåda

Med en trälåda på hjul kan man lätt anpassa den till vad man behöver, nu kan en sådan fungera fint till barnböckerna men i framtiden kanske den passar bättre till bollar eller något helt annat.

ljusslinga

Belysning i alla dess former måste ju också in i Rubens rum, ljusslingor är en tacksam ljuskälla när man vill skapa lite mysighet i rummet. Planen är även att hitta någon form av koja/tält att läsa böcker i.

 

I Harry 5års rum är ledordet Inlärning. Han är i en riktig upptäckar-ålder och filosoferandet kring hur saker hänger ihop går hand i hand med hans stora intresse för bygg och konstruktion. Siffror och bokstäver finns ju massor av med roliga inredningsdetaljer som samtidigt är lekfulla, pedagogiska och snygga! Funktionerna i Harrys rum behöver alltså vara plats för säng, massor med byggyta och en ”sparhylla” åt alla legokonstruktionerna, en mysig plats för läsning och musiklyssning och även golvyta för tågbanan.

kollageh

I Harrys rum kommer väggarna gå i två olika gråa nyanser, där fungerar Industristilen utmärkt.  Materialen som vi kollade på var främst mörkare träslag kombinerat med metall. Där passar ju den underbara elfahyllan bra in i beskrivningnen, plus att den slukar förvaring och färdiga legobyggen i massor!

legogubbar

Den här tavelramen med plats för legofigurer var ju lite rolig. Som en tavla och praktiskt att inte behöva rota längst ned i legolådan för att hitta sin favorit under brinnande lek. Här är en till variant!

legotavla

bilmatta

En bilmatta i färg piggar alltid upp. Denna från H&M home var dessutom rätt prisvärd.

armering

mysig

Tanken med båda rummen är att det ska gå att växa i dem. Leksakerna byts ut efter behov och intressen medan möblerna och färgerna ska kunna leva vidare ett bra tag upp i åldrarna. Jag tror att båda dessa barnrum har stor potential till detta. Och ledsnar de på färgerna, ja då är det inte allt för svårt att måla om.

Ska bli så spännande att se hur rummen blev när familjen kommit på plats och hunnit komma i ordning. Då blir det självklart en uppföljning här på bloggen!Ellos, Åhléns, H&M Home, Ferm living, Borås tapeter, Cirkuslampan

Pinterest, Google.

2 Svar till “Fru Johannas barnrum i Liljeholmen”

 1. Sandra

  Jag hade turen att komma över en fin sockerlåda 🙂 nu undrar jag vilja typ av hjul du har under din och vart jag kan hitta liknande?

  Svara
  • Sofia

   Åh vilken lyx att ramla över en fin sockerlåda ? Jag tror du kan hitta finafina hjul på Claes Ohlsson!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *