På jakt efter dörrtrycken till övervåningen!

Förra året renoverade vi stora delar av övervåningen och då passade vi på att byta ut våra släta 50-talsdörrar till tidstypiska spegeldörrar. Dörrarna beställde vi av en lokal finsnickare.  Sedan dörrarna kom på plats har vi varit handtagslösa! Man kan säga att livet kom emellan. Men nu är vi redo att ta tag i det här, ska bli skönt att både kunna  stänga om sig och låsa badrumsdörren igen.

Viggos rum trären dörr

Inspirationsbilden jag tog med mig på min jakt efter nya dörrtrycken var denna bild nedan. Jag tycker denna är så vacker i sin enkelhet! Bilden är lånad från Elsa Billgrens blogg. Och om jag inte är helt fel ute så är detta en bild från deras nya lägenhet. Underbar lägenhet för övrigt!

27116832664_69b8a30194_h-1

Vi packade in hela familjen i bilen och begav oss på en liten tripp till Gysinge Byggnadsvård. För mig var det faktiskt mitt första besök hit!

Gysinge entreGysinge beslag 1Gysinge beslagGysinge beslag 2Gysinge dörrtryckeGysinge dörrtrycke 1Gysinge spistofsar
Väl inne i butiken så gick mina ögon som trumpinnar, för att så fort som möjligt försöka hitta det jag letade efter. Ville ju inte åka hem tomhänt och besviken över att få leva vidare ett tag till som handtagslösa! Mycket vackra ting fanns det att fästa blicken på men inget som liknade det jag sökte…. Efter att gått några varv till och konstaterat att det inte fanns något i stil med det jag sökte så var jag ju tvungen att fråga expediten för säkerhetsskull och visa min inspirationsbild.
– Ja, en sån har vi här! Och plockar fram en under disken!
Yes där var den ju! Lyckan är gjord!

Gysinge dörrtrycke mässing
Efter att ha plockat ihop alla dörrtrycken, rosetter, skruv och nyckelbrickor så kan vi i lugn och ro gå ett varv till och bara njuta av allt vackert som de hade hade i butiken.

Gysinge kök 1910Gysinge nattduksbordGysinge upphängning av tavla
Här ett gammeldags sätt att hänga upp tavlor på. Fördelen är att man slipper hål i väggarna. Och man kan hänga om tavlor lite oftare om man är ombytlig av sig.

Gysinge Tyger Gysninge tyger 1
Ute på gården hade de en liten lekstuga med så himla fint kök! Tänkt om man fick plats med nått liknade i vår lekstuga!? Tyvärr så tror jag det blir svårt, men vilken dröm att som liten få ett eget litet mini kök!

Gysinge LekstugaGysinge Lekstuga 1 Gysinge Lekstuga 2

Hoppas ni alla får en trevlig helg!Gysinge Byggnadsvård

Bland Damm & Dekor

2 Svar till “På jakt efter dörrtrycken till övervåningen!”

 1. Gysinge

  Tack för att du kom och hälsade på oss, vi är glada att du fann det du sökte. Välkommen tillbaka. Med vänlig hälsning, vännerna i Gysinge

  Svara
  • Madde

   Tack själva! 🙂 Vi blev supernöjda! Bild på färdigt resultat kommer inom kort upp här på bloggen! Ser redan fram emot nästa besök.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *