Sofias bästa loppisar i Hälsingland

Jag tänkte tipsa er om några väl utvalda loppis och Antik ställen i Bollnäs/Söderhamnsområdet. Åker du till någon av dessa tips kommer du nästan säkert hem med det du sökte efter. Om inte annat får du kanske med dig något ännu bättre! Dessa ställen finns alltid med på min loppisrundtur när jag är här uppe, sen så dyker det alltid upp överraskningsställen lägst vägarna såklart.

Nu kör vi!

Röda korset, Bollnäs

Här har vi köpt både större möbler och småpryttlar av alla dess slag genom åren. Så fort dom får in nya saker fylls butiken på direkt. Man får såklart sålla en del men det är ju lite det som loppisfyndandet går ut på.

Röste Antik, Bollnäs

Letar du en specifik möbel finns den säkerligen här. I fem olika utföranden ungefär… Här hittar du en hel lada fylld på höjden med saker! Det var även här vi hittade våra dörrar till utbyggnaden i Torpet. På gården finns även en liten loppisdel. Ta med dig släpkärra eller en väldigt tom bil när du besöker detta ställe.

Ismyra loppis, Bollnäs

Här hittar du loppis blandat med antik och även en del hantverk. Den egna Facebooksidan används flitigt så vill du ha ett hum om vad som fyllts på under veckorna kan du få en tjuvtitt där innan ditt besök. Ett gullig ställe med stora fyndchanser.

Loppantik, Bofara

Ett nytt ställe som kört igång i år är Loppantik i Bofara, Kilaforstrakten. Här hittar du lite smått och gott men noga väl utvalda saker. Utsikten från gården är fantastisk och bara den värt ett besök.

loppantik

Rosengatans lilla affär och café, Stugsund Söderhamn 

Här kan man spendera timmar genom att gå in och ut genom de små uthusen på gården, även i stora huset finns detaljer för en  romantisk inredning samt för dig som är ute efter retrodetaljerna.  Absolut värt ett besök!

stugsundstugsund2

Erikshjälpen, Söderhamn

Ett klassiskt second hand ställe med potential till att fynda till fina priser. De har en en stor lokal och får plats med mycket möbler, prylar och kläder. Men kolla upp öppettider innan du gör ett besök!

Hårga Antik, Kilafors 

Detta charmiga ställe upptäckte jag alldeles nyligen. Mycket väl utvalda antika ting men oj vad fina saker de hade. Tallrikar, lampor, skolplanscher ja massor med saker! Man blev verkligen inspirerad i själva miljön med. Kanske inte ett loppisfyndställe men absolut värt ett besök om du letar efter en vacker lampa eller så.hargaantikentrehorgaantik2horgaantik4

Sen vill jag slå ett slag för att ta er ork och tid att åka in på alla småloppisar längst vägarna ute i Sverige nu. Det är just Där på någon lada eller i en liten bod som de stora fynden kan göras. Eller så träffar du kanske en intressant försäljare eller två!

Hoppas du får glädje av min lilla lista. Detta var som sagt bara ett litet axplock av väldigt många ställen här i krokarna. Kommer garanterat fylla på listan under sommaren! Vill ni hellre fynda på loppisar i Gävleborg? Håll i så fall utkik i veckan för då kommer Maddes bästa loppistips!Bland damm och dekor

6 Svar till “Sofias bästa loppisar i Hälsingland”

 1. Anette

  JAG TYCKER ATT SJÄLVA LOPPIS BEGREPPET ANVÄNDS ALLDELES FÖR OFTA PÅ STÄLLEN SOM INTE KAN KALLAS ANNAT ÄN VERKSAMHET. Köper man in saker och säljer vidare för att tjäna pengar på de och inte skatta för vinsten. Då är de inget annat än SKATTEBROTT. Visst de är fina saker dom har. Men att kalla de LOPPIS ÄR HELT FEL

  Svara
  • Sofia

   Det är absolut en tankeställare Anette!
   Har själv funderat många gånger på vad man skulle kunna använda för namn istället på vissa verksamheter, har du kanske något förslag?

   Svara
   • Anette

    Kalla och kalla, köper man in tex på auktioner som många av dom loppisar du nämner säkerligen gör, och ska sälja vidare för att tjäna pengar på de, då krävs faktiskt en f-skatt och man ska betala in moms osv till staten, sen om man kallar sig ismyra loppis eller ismyra loppis och antik osv spelar mindre roll, men så fort man har en verksamhet där man köper in varor för att sälja dom dyrare för att tjäna pengar på de, då är de redovisningsskyldigt med att betala skatt på dom pengar man tjänat, sen om man har en liten privat loppis som de finns lite varstans de är nåt helt annat, men när man har tex fler lador som är smockfyllda till bredden och de fylls på hela tiden, då är de ingen LOPPIS utan då har man en verksamhet som är skattepliktig, så vad dom kallar sig spelar ingen roll utan att dom ska göra de som svensk lag säger och de är att man ska betala skatt på de man tjänar

    Svara
    • Sofia

     Ok då förstår jag bättre vad du menar! När jag skriver om ”loppis” här i bloggen tänker jag mer på mig som besökare av loppis/secondhand/antik och använder säkerligen ordet loppis på fel områden. Dessvärre har jag mindre koll på om ställena skattar för sakerna de säljer eller ej.
     Men Tack för din kommentar och svar på frågan!

     Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *