Att bo i en filmkuliss

Sjöströmslivs

Har ni någonsin undrat hur det skulle kännas att vara del av en film? Anders och Lisa tar det hela ett steg längre och bygger om en äkta Hollywoodfilm-kuliss till ett mäktigt fritidshus!

Men vi tar det hela från början.

lisaochanders

Anders och Lisa är kära vänner till vår familj och bor i Uppsala tillsammans med sina två barn. De önskade sig ett litet ställe i Hälsingland för att kunna spendera ledigheten på och få närhet till släkt och vänner. Så efter en tids letande hittade de en liten stuga utan vatten och avlopp men med egen sjötomt. Bara det låter ju som en dröm! Men det stannar inte där för nu satte projekten igång! Bryggor, gäststuga, utekök och förråd byggdes i en väldig fart. Och orginalstugan utökades med ett stort soldäck att spendera varma sommardagar på.anderslisastugaMen tankarna fanns fortfarande på hur livet skulle kunna bli bekvämare under vistelserna där, jag själv vet ju hur avsaknad av vatten och avlopp och värme kan göra att man inte har sån himla stor lust att spendera allt för mycket tid i stugan när det är minusgrader utomhus, hur mycket man än vill… Men så en dag fick Anders ett erbjudande av min svåger som blev svårt att säga nej till. Min svåger hade nämligen ramlat över en filmkuliss från Hollywood-filmen The Girl with the dragon tatoo som spelats in i vår by under stor uppståndelse!

sjostromslivskuliss

Foto: Google.

När filmteamet dragit vidare fanns vissa av kulisserna kvar, bl.a. lanthandeln ur filmen och ingen visste riktigt vad som skulle hända med den innan min svåger slog till och köpte den. Han visste inte heller riktigt vad han skulle göra med den och erbjöd Anders och Lisa att köpa den av honom. Och de sa Ja!

Monteringen av huset satte fart och precis nu pågår den spännande förvandlingen från filmkuliss till en ståtlig vit villa med fantastisk utsikt över sjön Bergviken! byggesjostromslivsbygge

sjostromslivsvyfranbrygga

Bygget har gått i väldigt snabb takt med tanke på att paret inte ens bor så värst nära byggplatsen! Anders har dessutom visat sig vara en fena på att blocketfynda och har på så sätt fyndat massor av material till huset såsom fönster, balkonger, balkongdörrar och kök! fonstervatten

På insidan av huset återstår en del jobb kvar men när det blir klart kommer det bli en grym planlösning. Hoppas få visa er mer framöver när även insidan är klar!  På bilden ovan ser ni det blivande badrummet, altandörren blir en smidig passage direkt till badrummet när barnen haft en rolig stund på stranden. trappaUnder trappan ser ni platsen för blivande kök och vardagsrum. De kommer ha en öppen planlösning däremellan och så så sätt kan familjen enkelt socialisera med varandra och dessutom njuta av utsikten från båda rummen. I den andra delen av huset kommer barnens rum ligga så under dagtid kan hela familjen umgås på samma våningsplan.

overvaning

Övervåningen har två (!) balkonger i olika vädersträck och kommer användas som ett  stort, rymligt sovrum. Från början tänkte Anders och Lisa göra två sovrum på övervåningen, men när de väl kom upp och påbörjade bygget där uppe insåg de tidigt att rummet skulle få behålla sin storlek och bli ett härligt master bedroom istället. Efter att fått spana däruppe tycker även jag att det är helt rätt beslut. Känslan däruppe var ljuvlig och ljusinsläppet och utsikten från alla fönster och balkonger var helt fantastisk. Dessutom har de två småbarn och hur fina rum barnen än får så hamnar ju oftast alla i samma rum och säng under nattetid ändå på nått magiskt vis, då är det verkligen skönt att få plats.

Spana in utsikten från en av balkongerna!utsikt Inte så pjåkig utsikt va?

Lisa och Anders är även fenor på aktioner så i lilla huset har de samlat på sig massor med fina saker att inreda med i sitt ”nygamla” paradis. För så är det, den här platsen är verkligen ett drömställe! utekoklillastugandjurdetaljerlillastugankularoligafigurerkockumljuslykta

Ett till finurligt projekt de gjort är det här förrådet som är en ombyggd container:forradoppen forradstangdSmart va!

Tack snälla Anders och Lisa för titten, det ska bli så spännande att se fortsättningen på er omvandling av ert filmiska husbygge! sjostromslivs2Bland damm och dekor. Helahalsingland.se. Bilder från byggprocessen är lånade bilder från Anders. Bild på filmkuliss hittad på Google.

2 Svar till “Att bo i en filmkuliss”

 1. Sandra

  Så fint det blir och magiskt läge, förstår att de trivs!
  Om ni på blanddammochdekor skulle välja en film kuliss att bo i, vilken film hade ni valt då?

  Svara
  • Sofia

   Visst blir det superfint!!
   Vilken bra fråga, svaret får bli ett eget blogginlägg tror jag allt ?

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *