Att styla ovanför en öppenspis

Att styla ovanför en öppenspis är lite knepigt för det kan lätt kännas som ett altare. Och den känslan vill jag inte ha!

Här kommer mina tips för att lyckas:

 1. Färska blommor
  Mjukar upp och ger värme åt det hårda. Alltid vackert att titta på.
 2. Vackra Böcker
  Bra för att skapa olika nivåer och hjälper de små föremålen att komma fram. Här går böckerna ton i ton med blommorna. Det blir på så vis effektfullare.
 3. Tavlor
  Är inte bara vackert att hänga på vägg. Här har jag blandat tavla med motiv och bara en ram.
 4. Gruppera
  Exempelvis olika vaser. De blir vackrare tillsammans.
 5. Accentfärger
  Då man upprepar en färg minst tre gånger så händer det något. Du skapar en röd tråd i rummet. För många bas- och accentfärger i ett rum gör rummet oroligt så därför bäst att som tumregel hålla sig till max tre till fyra färger.
  I det här fallet har jag det svarta och bruna som basfärger och så plockar jag upp den blå/gröna färgen i blommorna, böckerna och vasen. Det svarta ger inredningen tyngd.
 6. Roliga föremål som DU gillar
  Inredning blir alltid mer spännande med udda ting som man med fördel kan fynda secondhand. Allt behöver inte vara vackert för att smälta in. Det är ju roligt om man hittar något som kan bli en snackis.

Bland damm & dekor_öppen spis_1Bland damm & dekor_öppens spis_5 Bland damm & dekor_öppen spis_7 Bland damm & dekor_öppen spis_4 Bland damm & dekor_öppen spis_3 Bland damm & dekor_öppen spis_2Vas Dagg, Svenskt tenn/ Vaser loppis / insekt i mässing, Cervera/ Tavelramar, Ikea & loppis/ Böcker, loppis

Bland damm & dekor

2 Svar till “Att styla ovanför en öppenspis”

 1. Villa Grön

  Superfint stylat! Önskar så att jag hade större ”kant” på kakelugnarna för att få plats med lite piff, nu får jag på sin höjd plats med några värmeljus eller möjligtvis en väldigt smal ljusstake. Det kan man kalla i-landsproblem inte sant..?:)

  Svara
  • Madde

   Tack 🙂 Haha eller hur! Så jobbigt 🙂 Men det kan ju ändå bli coolt om man då maxar med exempelvis flera smala ljusstakar… och gör det som en grej. Åh blir så nyfiken på att se hur du har stylat dina kakelugnar, för det är banne mig inte helt lätt alla gånger! Kram

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *