Spegel spegel på väggen där!

Speglar kan verkligen göra mycket för känslan i ett rum. Med rätt placering och storlek av en spegel så ger det rummet en illusion av förstoring, ett djup som annars är svårt att skapa.

När vi renoverade vårt avlånga vardagsrummet så var det just det vi ville skapa, en känsla av att rummet breddades för att få bättre proportioner. Så vi valde att platsbygga en spegel ovanför den öppna spisen som är rummets mittpunkt.

Så här gick vi till väga…


Bland damm & dekor_öppna spisen_2.1           Före bild: Lånad från mäklaren


skiss öppna spisen
Först skissade jag ner mina tankar för att få en känsla av hur det kommer att se ut. Som ni ser så kan det ändå ske smärre förändringar längst med vägen då man väl börjar snickra.

Bland damm & dekor_öppnaspisen_3
Jag valde att plocka upp de redan befintliga mönstret som fanns på öppna spisen. För att få en känsla av tillhörighet. Något som funnits där från början.

Bland damm & dekor_öppen spis_8
Och så här blev slutresultatet. Det blev en stor skillnad för helheten i rummet. Den gamla ganska hårda och platta väggen har nu fått ett djup och liv i sig. Speglarna är måttbeställda hos en glasfirma. Vi valde fasettslipade kanter dels för att undvika ett platt intryck men också för att det ger en lyxigare känsla åt rummet.

Bland damm & dekor_öppen spis_1Bland damm & dekor

2 Svar till “Spegel spegel på väggen där!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *