En övergiven plats vid havet

Då jag gjorde Gävle by the sea tidigare i somras så kunde jag ju inte låta bli att ge er en glimt av denna övergivna pärla, nämligen Villa Sjötorp.

Villa Sjötorp

Och så här ser hon ut i egen hög person! Vacker som få och med några år på nacken, närmare bestämt 152 stycken! Ett fransktinspirerat lustslott som verkligen förgyller Gävles kuststråk tillsammans med Engeltofta och många många fler grosshandlarvillor som uppfördes under 1800-talet.

947@80
Då jag för första gången läste om Villa Sjötorp så löd rubriken. – Till salu för 1 krona! Tror ni jag gick i spinn? Sedan läste jag vidare och insåg att så enkelt var det inte att bara köpa henne för 1 krona och sen börja renovera. Hon skulle ju behöva flytta på sig också…

Skärmklipp 2016-08-15 22.28.40Med sådana här renoveringsobjekt kan jag verkligen skena iväg i drömmarnas värld där tid och pengar inte är ett problem. I min fantasi kan jag helt utan begränsningar tänka ut hur det skulle gå att göra för att återskapa  det vackra som en gång funnits. Åh jag älskar det!

Kopia av DSCN3675 947@80m947@80c
Det finns så många detaljer i detta hus som gör mig  helt knäsvag. Inte minst denna vackra trappa.

947@80p
Kolla in tapeten! Helt underbar och den framhäver verkligen den ståtliga kakelugnen på det absolut bäst tänkbara sättet.

947@80b
947@80öFönster
Husets fasad är ju helt gjort i trä men med ett gediget hantverk har man lyckats få det att se ut som sten.

ggg
Jag kan komma på en mängd olika användningsområden för denna villa för att allmänheten skulle kunna få ta del av hennes skönhet. Tänk att få väcka liv i denna forna drottning. Hitta en plats för henne, så hon kunde få leva vidare och bjuda på bland annat fest i The Great Gatsby anda. Va! Hur häftigt skulle inte det vara?

hus23434535_2048_1152SONY DSC

Det har ju skrivits spaltmeter om Villa Sjötorp som nu ägs av Gävle hamn. Hamnen vill att hon ska rivas för att kunna effektivisera sin verksamhet med att bygga ett järnvägsspår som då skulle hamna rakt in på tomten.

Kopia av DSCN3666

Vill ni läsa mer om debatten kring Villa Sjötorp och dess vara eller icke vara så googla Villa sjötorp. Jag kommer i alla fall att följa det med spänning för att se hur det till sist kommer att gå. Jag håller tummarna man kommer fram till en lösning som gör att både hamnen och Villa Sjötorp får leva vidare. För visst behöver vi dem båda!Google.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *