Hur myser man till ett helkaklat badrum?

Precis som rubriken lyder fick vi en finfin fråga av Sandra som precis flyttat in i ett splitternytt radhus med två stora helkaklade badrum! Nu undrar Sandra om vi har några tips på hur man kan skapa en lite mer trivsam känsla därinne!

Såhär tänker jag!

Funktion– Ett badrum ska vara funktionellt och lätt att hålla rent. Därför är det ju lämpligt att inte ha allt för mycket saker där inne, utan några väl utvalda ting.image

Rensa– I badrumsskåpet kan det ofta se ut som sju svåra år med alla gamla nagellack och små påsar med ungefär tre bomullsrondeller i… Därför rensa allt vad du kan! Sedan investerar du i smart förvaring i form av korgar/lådor som gör det lätt att hålla ordning i badrumsskåpet. För är det fint därinne är blir man mer mån att låta grejerna stanna därinne med. Var sak på sin plats!image

Textilier– Ett helkaklat badrum ger ett ganska hårt intryck, därför är det fint att mjuka upp det hårda med mjuka textilier. Såsom sköna handdukar, tänk enhetligt och välj samma färg/mönster på både duschhanddukar och handdukarna vid handfatet. Välj gärna ett duschdraperi i tyg och en våga dig på en vanlig matta som badrumsmatta. Välj bara en matta som går att tvätta i maskin så är det ingen fara på taket!

imageimage

Organiskt material -Jag tycker att trädetaljer passar ypperligt bra i badrum, de lägger till en fin känsla i rummet och särskilt mot det vita kaklet! Här kan inspirationen flöda fritt  och se dig omkring på vad som redan finns hands i ditt hem! Exempel på trädetaljer kan vara en enkel pall, en spegel med träram, en skål för smycken, en stege att hänga handdukar på etc. Hemma i radhuset har jag en gammal sockerlåda i trä ovanpå badrumsskåpet att förvara hårfönen i och i torpet förvarar jag toarullarna i en annan sorts trälåda. Som sagt, låt fantastin flöda!

imageimageimage

Växter- Det finns många gröna växter som trivs i badrum även om det inte finns några fönster. Om du inte orkar vattna ännu en planta är det ju minst lika tjusigt att ta in några kvistar av din favoritväxt! Det livar upp direkt!

image

imageimageFina förpackningar- Lägg en liten slant på att köpa på dig fint paketerade badrumsprodukter och när den dyra tvålen tagit slut och du inte vill unna dig en ny så fyll på den snygga tvåpunktsmarkering förpackningen med en lite billigare variant av tvål bara.image

Tavlor- En liten tavla att vila ögonen på när du är därinne är aldrig fel. Vill du inte borra i kaklet fungerar sugproppskroken perfekt på kakelväggen. image

Hoppas du fick lite inspiration till ditt badrum Sandra! Och gillar du mer färg är det ju lätt att styra upp det med textilvalen. Lycka till och kör hårt!

 Alla bilder är hämtade från Pinterest

2 Svar till “Hur myser man till ett helkaklat badrum?”

  1. Sandra

    Vilka bra tips! Tack så jätte mycket! Ska ta mig en svängom i helgen och leta upp krokar till ev tavlor.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *