Kronan på verket

Tiden efter midsommar hade vi massor med hjälp av min pappa här i torpet. Han är snickare i grunden men arbetar som slöjdlärare inom skola nu sedan många år tillbaka. När jag bad honom om hjälp med snickarglädjen till vår nya farstukvist tog det inte många sekunder innan han sa ja och även visste precis hur de skulle utformas.

Varken jag eller pappa ville ha för stor eller ”prålig” snickarglädje såsom många vackra gårdar har här i trakterna. Ett torp är ett torp och en diskret men ändå utsmyckande snickarglädje passade det här husets melodi bäst. Efter att studerat mängder av farstukvistar på nätet och genom en hel observationer från passagerarsätet i bilen kom vi fram till denna variant. Eller ja, pappa kom fram till dem mest, samt tillverkade och monterade dem. En riktig klippa! Lägg på minnet att de endast är grundmålade men jag kunde inte låta bli att visa dem för er innan allt var helt färdigt!

monteringavsnickargladje1

snickargladje1

snickargladje3

Jag är så himla glad över resultatet. Innan snickarglädjen kom på plats kändes farstukvisten lite för modern för torpet, men när detaljerna kom upp så blev intrycket mycket finare. Jag måste hela tiden påminna mig själv att för bara några månader sedan fanns det ju bara en dörr och en rutten trappa som hälsade välkommen så med det i tanken är ju allt bättre.

Minns ni hur det såg ut innan?

dorrinnan1framsidafore1

Bilden ovan är från när vi besökte torpet första gången och den nedre är från idag. Så det är ju helt klart en gigantisk förbättring! Mitt lilla Torp!

framsidanefterBland damm & dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *