Tendensers Kartläggning, vilken stil är du?

Frida Ramstedt som driver bloggen Trendenser gjorde nyligen en kartläggning av de största inredningsstilarna just nu. Sammanlagt har hon kommit fram till 11 st olika stilar som som hon presenterar i sin blogg. Och som det här inlägget blev uppmärksammat och kommenterat! Och det förstår jag, för det är verkligen något som jag personligen har saknat, och kanske många med mig? Någon som lyckas sätta namn och rama in de olika inredningsstilarna. För det är inte så rackarns lätt att varken beskriva sin egen stil eller för den delen någon annans. Men detta har Frida lyckats med. Så två tummar upp för Frida!

Och är ni en av dem som tycker det kan vara klurigt att beskriva er egen stil så ska ni verkligen kolla in det här! Vem är ni?

skarmklipp-2016-09-09-15-10-06
skarmklipp-2016-09-09-15-10-23
skarmklipp-2016-09-09-15-10-42
skarmklipp-2016-09-09-15-10-53
skarmklipp-2016-09-09-15-11-06
skarmklipp-2016-09-09-15-11-17
skarmklipp-2016-09-09-15-11-25
skarmklipp-2016-09-09-15-11-53
skarmklipp-2016-09-09-15-12-02

Vilka stilar är då jag och Sofia?

Själv har jag ju hunnit med några olika stilar genom åren och det har nog gått hand i hand med de olika boenden jag har haft. Jag har flyttat en hel del i mitt liv och har haft olika lägenheter, radhus och hus. Så när jag kommer till ett nytt ställe försöker jag känna in vad som känns rätt just här. Så jag har nog varit mer åt stilen Elegance tidigare. Men har nu en mix av Mässing och Marmor och Elegance. Men det nya som verkligen inspirerar mig just nu är Expansive electric och Art deco 2.0.1.6. Tycker det är härligt med de mörkare färgerna på väggarna, in med mera konst och stora växter. Men precis som Frida skriver så blandar nog de flesta rätt mycket bland dessa stilar och så även jag.

Sofia inreder sitt radhus med en blandning av ”New Nordic” och ”Vintage & Mönster” men influeras av ”LOHAS” och Art Deco 2.0.1.6. I Sofias fall kan man tydligt se att man kan utveckla och våga sig på olika stilar i olika hem. Som i Torpet hennes så har hon en helt annan stil än hemma i radhuset men ändå med små detaljer från de stilarna som ligger en varmast om hjärtat.

Att inspireras av alla dessa coola stilar och plocka just det som faller en själv i smaken är ju precis så man gör för att bygga sin egna stil. Och väljer man detaljer till sitt hem som man verkligen tycker om och inte bara för att de just för tillfället är en modefluga, ja då blir det ju hållbart över tiden också för då kommer du med största sannolikhet bo med den länge. Det är nog därför både jag och Sofia älskar att fynda second hand! För sakerna man plockar ut från de olika loppishyllorna är ju sällan självklara modeflugor utan snarare uppstår en viss förälskelse i saken som gör att den får hitta sin plats i hemmet.Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *