Badrumstankar

badrumsinredning

Det här med badrum alltså. När vi köpte radhuset såg vi väl mest att det var två rum som fyllde sina funktioner, inte så mycket mer. Tidigare ägare hade rustat upp det genom att vitmåla väggarna och sedan tyckte de att det var klart.

Inget av badrummen gör mig särskilt exalterad och varken jag eller min man känner för att lägga ner massor med kosing på att rusta och kakla i något av badrummen i huset, det finns andra högre prioriteringar att lägga slantarna på i våra renoveringsprojekt i dessa dagar om man säger så…(läs i torpet). Men badrummet på ovanvåningen är verkligen supertrist och mattan på golvet är inte rolig alls för att bespara er mer ingående detaljer än så. Men den är verkligen hemsk.

Så min hjärna har snurrat några varv nu och jag har kommit fram till att det får bli en liten ”minirenovering” där inne ändå. Efter ett besök hos en kompis som testat det här med att målat mattan i sitt badrum och intygat att det faktiskt verkar hålla, så tänker jag ge det ett försök med. Det kommer såklart inte att hålla i en evighet men blir det märken kan man ju säkert bättringsmåla igen.

Så tanken just nu är att använda mig av färgerna från Alcros inspirationsbild med grått golv och väggarna målas i en mörkgrön nyans, eventuellt i Alcros nyans Tallbarr.

farginspirationtallbarr

tallbarr

När det kommer till själva inredningen tänker jag att nyckelorden är: Grönt, grått, rotting, bomull, mysigt, metall. Eftersom det verkligen är en budgetrenovering vi pratar om så tänker jag att själva inredningsdetaljerna får stå för resten av jobbet. Vi skulle annars kunnat bytt komod, handfat, toalettstol, blandare osv. Vem vet det kanske kommer i framtiden. Har satt ihop en liten moodboard så ni får en känsla på hur jag tänker. badrumsinredning

Inköpslista och var bilderna kommer ifrån står som vanligt längre ned.

Nu återstår bara att haffa penseln, skaffa färgen och köra loss! Förhoppningsvis innan jul…Gah! Får önska mig lite tid och startfart av jultomten i värsta fall. Önska mig lycka till vetja!Duschdraperi, Hemtex/ Spegel, vet ej fann bilden via Pinterest/ Rullvagn, Ellos/ Matta, Åhléns/

www.alcro.se /www.hemtex.se /www.flickr.com /www.ellos.se/www.ahlens.se

3 Svar till “Badrumstankar”

    • Sofia

      Tack, behöver all påhejning jag kan få, men en vacker dag så sitter färgen där den ska ☺️ Kram!!

      Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Att måla plastmatta i badrummet | Bland Damm & Dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *