Fiskbensparkett på övervåningen

När vi påbörjade renoveringen på övervåningen förra året fick vi vara med om det man bara drömmer om när man renoverar gamla hus! Ni vet det där man hoppas, men inte vågar tro på, när man börjar riva ut ett fult plastgolv och önskar man får skönja ett vackert gammalt trägolv istället. Precis det fick vi vara med om! Under flera lager av olika typer av golv som lagts under åren fick vår ektrapp upp på övervåningen återförenas med ett nästan 70 år gammalt fiskbensparkett med fris. Känslan var som vi hade vunnit på lotto!!!

fiskbensparkett-hall-overvaning
Tyvärr hade vi inte samma tur när vi rev golvet i sovrummet. Valet på det nya golvet föll då på ett nytt klickgolv i fiskbensparkett från bjoorn.

custom-wood-whitefiskben
Då vi rivit ut det gamla golvet så kom vi ner till betongbjälklaget. Detta var alldeles för ojämnt för att kunna lägga det nya golvet på så här fick vi börja med att flytspackla hela golvet. Rummet är 25 m2 så det gick åt rätt så mycket spackel.

flytspackel 1
flytspackel 2
läggning av fiskbensparkett 2
läggning fiskbensparkett 1
läggning fiskbensparkett 3
läggning fiskbensparkett 4
sovrumsvy

fiskbensparkett-bland-ddamm-dekor
Och tills sist blev det så här!Bland Damm & Dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *