Shoppat och loppat till Torpet

Bara för att vi gjort vinter i Hälsingetorpet betyder det ju såklart inte att tankarna slutar riktas dit. Tvärt om!

Särskilt roligt är det ju att hitta gamla grejer som lyfter känslan i huset. Det blir ju lätt rätt så tomt invändigt när man renoverat och iallafall jag drar mig väldigt länge innan jag vågar spika upp något nytt på de nymålade väggarna. Det viktiga är ju att hitta pinaler som känns värdiga det nya lilla spikhålet, men den här hösten har jag hittat några sådan små ting… vi kollar in vad!

tavla

En grej jag ofta spejar efter på loppis är mörka träramar med fina motiv i. Just denna tavla fick äran att hänga över kökshanddukarna. Motivet i sig ger ett rofyllt intryck. Passar ju bra när man stressar vid spisen. Jag får nästan samma lugna känsla när jag ser ut genom fönstret för där utanför är det sjöutsikt med, lite mer berg än fiskeläger förvisso men vatten som vatten.

mandelkvarn

Klart ett torpkök ska ha en mandelkvarn.

loppisfyndat

Dessa små ting som jag har på hyllan i hallen har ni ju redan sett tidigare men de får ändå vara med på ett hörn för det härliga i kråksången är att jag hittade samtliga saker i detta inlägg under en och samma loppisrunda. Minus spegeln för den hittade jag i Gävle på Prio1. Men allt annat fann jag på Röda Korset i Bollnäs. Det märks att semestertiderna är över för fyndchanserna är så mycket större nu på höstkanten.

Vi kikade förbi torpet nu i helgen och där var det full aktivitet, vi har nämligen fått hjälp med trädfällning av en snäll granne. Ett helt gäng stora torra granar har lurat i skogkanten och vi har nästan bara väntat på att de ska blåsa över huset en stormig natt. Men nu är de borta. I och med detta kan även trädgårdsplaneringen sätta igång, grävning ska ske och gräsfrön ska få komma ned i jorden och grusgångar ska skulpteras fram. Hoppas vi hinner så mycket som möjligt innan winther is coming…

Ha en fin oktober vecka fina läsare!Prio1, Gävle/ Rödakorset, Bollnäs/

Bland damm och dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *