Platsbyggd bokhylla del 6

Måste bara passa på att tacka alla er som lämnar kommentarer här på vår blogg! Vi uppskattar verkligen att ni tar er tid att göra det, oavsett ris och ros. Bloggen blir mer levande när vi hör av er och det är så himla roligt! Så tack alla ni!

Jag fick tidigare i veckan en fråga av en bloggläsare som undrade hur vi hade byggt luckorna till bokhyllan. Och just denna del råkade jag nog utelämna då jag gjorde de tidigare inläggen om just hur vi byggde bokhyllan. Så nu tänkte jag försöka visa er det.

 

bokylla-1
bokhylla-2

Till luckorna använde vi oss av en 12 mm MDF skiva. Sedan fäste vi trälister på MDF skivan som vi själva hade fräst en kant på med överhandsfräsen. Anledningen till att vi inte använde MDF till att skapa spegeln på luckan är för att vi ville ha en genomgående träkänsla på hela bokhyllan vilket ger ett gedignare intryck.

För att montera luckorna använde vi vanliga gångjärn samt magneter för att få ett naturligt stopp.

bokhylla-3

bokhylla-6
Om man väljer att göra egna speglar på luckorna så är det bra att tänka på vad det är för beslag man vill använda, för det kan avgöra hur bred list man skall välja att göra. Som här har vi valt rätt smäckra beslag som inte tar så mycket plats, vilket gör att en smalare trälist var att föredra.

bokhylla-4

bokhylla-5

bokhyllan-i-vardagsrummet
Har ni missat de andra fem inläggen om bokhyllan så finner ni dem under kategorin Platsbyggd bokhylla.Bland Damm & Dekor

3 Svar till “Platsbyggd bokhylla del 6”

 1. Pernilla

  Hej! ? Det var jag som undrade över luckorna, vad kul att det blev ett inlägg! Älskar att kika in här ?
  Kram kram

  Svara
  • Madde

   Hej Pernilla! 🙂 Åh vad kul att höra! Hoppas det var till någon hjälp! Kram Kram

   Svara
 2. Hillevi

  Tack för dessa inlägg! Vi har precis blivit färdiga med våra platsbyggda bokhyllor och tog mycket inspiration från er. Massor med jobb men är sjukt nöjda nu! MVH Hillevi

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *