Del 2 i serien Renoveringen av Hälsingetorpet -Fasaden

Nu är det dags att gå vidare i historien om processen kring renoveringen av Hälsingetorpet. Det är så roligt för mig att titta tillbaka och minnas och känna den härliga känslan i magen att tusan vad bra det blir alltså!

I del 2 av denna renoveringsserie tänkte jag att vi skulle se tillbaka på hur det gick såg ut när fasaden fick sin välbehövliga uppfräschning.

Det första som hände i Torpets renoveringsresa var ju att taket behövde bytas. Mer om det ärggröna plåttaket kan du läsa om i ett tidigare inlägg här.

Egentligen skulle en gedigen isolering och byte av alla plankor i fasaden behövt bytas ut men det sa tyvärr budgeten nej till. Istället byttes all lockläckt, foder på knutar och runt fönster, och så sattes en offerbräda runt hela huset och bara det gjorde stor förändring på utseendet av torpets utsida. Vi tar en titt på hur det hela såg ut i bilder!

Torprenovering

Såhär såg det ut när all lockläckt var bortplockad

 

paborjadbyteavlocklakt

Processen påbörjad, lägg märke till det gignatiska plockepinnet… En granne kom och samlade ihop varje liten pinne och använde det till eldning i sitt hus till vintern. Återvinning i sin helhet. 

Torprenovering

På denna bild är allt bytt och redo för målning

malninggavel

malning

 

syrenhus

Målning check!

 

Detta var del 2 av min serie om renoveringen av Hälsingetorpet.Bland damm och dekor

4 Svar till “Del 2 i serien Renoveringen av Hälsingetorpet -Fasaden”

 1. Pernilla

  Fasaden är ju ett sånt jobb som även fast det är mycket jobb så ger det så mycket för huset blir ju så fint och ser ju så klart ut! Torpet blev verkligen jätte fint! =) Och taket är jag bara sååååå avundsjuk på, mitt dröm tak, husnörd som man är, haha =)
  Är riktigt kul att läsa om er renoveringsresa =)

  Svara
  • Sofia

   Hej Pernilla! Jag håller med och jag blev nästan förvånad själv när resultatet var färdigt att det skulle bli så stor förändring för helhetsintrycket! Då har vi samma taksmak hehe ? Vi funderade först på betongpannor med det gröna blev både billigare och snyggare! ? Ha det så bra! Och tack för din kommentar!!

   Svara
 2. Sarah

  Hej!
  Håller på att renovera en funkis stuga och är väldigt nyfiken på vad detta är för leverantör på taket? 🙂
  Mvh
  Sarah

  Svara
  • Sofia

   Hej Sarah!
   Åh vad spännande ? Vi är toknöjda med vårt tak!! Det är från Plannja, tunn pannplåt i färgen ärggrön. Lycka till med renoveringen ?☺️

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *