Del 3 i serien Renoveringen av Hälsingetorpet -Utbyggnaden

Idag tänkte jag berätta lite mer om den nya delen av Torpet nämligen utbyggnaden som gör Torparlivet lite mer enklare för en nutidsmänniska som mig. Utedass i all ära men Julidagen då det rann vatten ur kranen kommer gå till historien som en av de mest minnesvärda i mitt lilla liv. Eller ja, kanske inte men det var en stor och skön känsla! ?

I och med utbyggnaden uppfylldes två av målen med upprustningen nämligen badrum (vatten och avlopp) och ett varmt rum att sova i under de dagar på året som inte är sommarvarma. Vi har redan njutit av båda punkterna sedan det blev färdigt. Men nu tittar vi på hur byggprocessen såg ut under månaderna april-juli 2016!

innan utbyggnad torpet

Den här bilden är från april 2016 under fasadrenoveringen. Det nedersta fönstret sattes för någon vecka efter att bilden togs och i samband med detta skulle grävning och gjutning av grunden till utbyggnaden påbörjas. Det kändes som en evighet till slutresultatet, men det visade sig att vi anlitat både snabba och noggranna hantverkare. Enligt våra önskemål ville vi att bygget skulle harmonisera så mycket det bara gick med resten av torpet och jag är nöjd med slutresultatet på den punkten.

utbyggnad1

I takt med att snön smälte rusade bygget på.

utbyggnad5

insidanutbyggnaden

Från insidan såg det ut såhär. Här skulle vårt kommande badrum ligga!

utsidanpanel

golv2

I maj var det nya golvet lagt i det lilla sovrummet, ett obehandlat furugolv.

Från insidan av Torpets hall hade en ny vägg kommit upp och vi köpte två mindre spegeldörrar hos en lokal loppis/antik handlare som sattes på plats. Vi hade sån tur att den ena dörren hade till och med ett riktigt toalås! Den dörren var som många andra dörrar gömd under en skiva…

foto-2016-05-15-19-00-15

Här ser ni före och efter.

utbyggnadforetapet

I hallen sattes ny panel och nya lister och dörrfoder upp.

sapskurning

I början av juni målades gästrummet, tapeten från Duro var uppsatt och fönstren satt på plats. Golvet skulle såpskuras och vi var så väldigt nära mål här!

badrumsrenovering

I badrummet såg det ut såhär.

syren

Utomhus blommade syrenen och när jag inte stod på en stege och målade husvägg låg jag här under busken och vilade med min bebis.

utbyggnadmalad

Såhär såg det ut under de första varven med färg. Men ni ser, vad fort det går på bara några få månader va!

badrummatta

I badrummet var mattan lagd och bröstpanelen uppsatt. Jag valde en mörk matta på golv och i duschutrymmet för att kontrasten mellan den mörkblå väggfärgen och mattan inte skulle bli så stor.

 

gastrum

I lilla sovrummet kunde vi inte låta bli att ställa dit en garderob och en säng… vår snälla elektrikerkompis var där och ordnade kontakter i gammal stil! Nästa sommar ska vi bygga våningsäng i det här rummet men det kommer ni få läsa mer om där och då.

 

I Juli spolades den första droppen vatten i kranen och surret från tvättmaskinen var ett ovant men ack så välkommet ljud!

Vintagespegel

Mässingskrok

lampa2

brostpanel

badrumfonster

 

 

Härmed förklarar jag utbyggnaden färdig!

Även om vi anlitade väldigt proffsiga hantverkare så måste jag erkänna att det var väldigt mycket jobb för oss ändå under våren och sommaren framför allt med all målning. Någon vis person har sagt att man helst inte ska renovera under småbarnsåren…ähum…väldigt sant. Lilla B har en väldigt snäll farmor och kusin som ställde upp massvis när vi behövde köra loss med utvändig och invändig målning varv efter varv. Och vi har även väldigt snälla familjemedlemmar och vänner som ställt upp med penslar och hammare under året, så tacksam för det!

Men nu är det som sagt den största biten av Torprenoveringen klar och jag ser framemot en sommar av njut och mindre dos av falurödfärg och latexfog.

Vill du läsa tidigare inlägg i serien om Torprenoveringen hittar du de övriga här och här.

 

 

Detta var del 3 av min serie om renoveringen av Hälsingetorpet. Fler delar kommer inom kort!

 

 

 Tapet, Duro/ Dörrar, Röste Antik/ Badrumsinredning, Ikea/ Badrumsbelysning, Rödakorset Bollnäs/ Fönster, Sparfönster/

Bland damm och dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *