Lilla A:s rum – Moodboard

Det var länge sedan jag kände mig så inspirerad som jag gör just nu. Trots halvknackliga nätter med en liten tjej som håller på att få fler tänder och en mörk årstid så har jag en härlig känsla i kroppen som verkligen ger mig energi och det försöker jag att ta till vara på. Vår lilla tjej är snart 1,5 år gammal och hon börjar leka mer och mer i sitt eget rum. Så nu känner jag att det är dags att ta tag i det! Så här går mina tankar för hur hennes rum ska bli.

Tema: Drömsk sagovärld

Färgerna: Blågrå pastell, Smutsrosa, Grå och accentfärger som Grön och Lejongul

Material: Rotting, Linne, Spets och Sammet.

Funktion: Säng, Myshörna med kuddar, Klädskåp, Bokhylla med fotölj, Byrå med utklädningsstation, Gunga, Dockhus, Bord + stolar.

bland-damm-dekor-_moodboard-barnrum
Så här ser moodboard ut just nu. Den ska få sjunka in en liten stund till och se om jag kommer att skruva på något. Men jag tänker mig en pastellig blågrå färg på väggarna.  Den smutsrosa färgen kommer igen i hennes sänghimmel från Numero 74 och på kuddar i myshörnan. Golvet blir ett plankgolv, som vi behandlar på samma sätt som vi gjort i V:s rum. Alltså med en grå lasyr. Några trärena detaljer såsom detta fantastiska dockhus som dessutom är helt ekologiskt. Får bli en julklapp till lilla A. En rottingfåtölj, gärna med hög rygg vid bokhyllan och en vacker ”virkad” jutematta typ som den på bilden ovan vill jag ska ge värme åt rummet. Jag har ett gammalt vitt klädskåp som just nu står i källaren för att att jag inte haft någon bra plats för det. Men nu ska den få flytta upp i A:s rum. När jag såg gungan ovan som Sofia grundaren av Mokkasin har fotat för Numero 74 blev jag helt blixtförälskad. En sådan gunga vill jag ha i hennes rum!

bland-damm-dekor_tavla
Inspirationen till sago-temat och färgskalan har jag faktiskt fått från tavlan ovan som jag köpte för snart ett år sedan på Prio 1 då Sofia, Kajsa och jag var på en liten loppistur. Såklart var det ju loppishajen Sofia som fann denna vackra tavla först, men efter lite överläggande så kände hon inte att den passade hemma hos henne så jag blev såklart överlycklig att jag fick köpa den istället.

Eftersom jag haft i tankarna att det ska bli ett sago-tema i hennes rum så har jag ju under året som gått försökt samla på mig små roliga detaljer som förstärker den där känslan av en drömsk sagovärld. Här är några av dom sakerna.

Tusen och en natt, anden i lampan!

bland-damm-dekor_loppisfynd_7

Snövit, Spegel spegel på väggen där… och den förgiftade kammen 🙂


spegel-och-kam
Ska bli kul att se hur många sagor vi kan få plats med i detta rum! 🙂 Fortsättning följer…

 Bilder lånade från Google.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *