Nu och då och framtiden!

Först måste vi bara få tacka för alla gulliga kommentarer och hejarrop vi fått på bloggen, Instagram och Facebook efter nyheten om Bed & breakfast-projektet! Det betyder så väldigt mycket för oss att ni vill läsa om våra påhitt och framför allt nu när vi ger oss in i ett jätteprojekt som kommer kräva massor av inspiration, tankar om kulörer, materialval och effektivisering av rum och allmänna ytor för att skapa en så trivsam miljö som bara går för gästerna. Bland damm och dekor kommer verkligen att få leva upp till sitt namn nu i framtiden när byggdamm kommer tumlas runt med tapetprover och möbelinköp, det här ska bli så himla roligt! Och ni kan lita på att ni kommer få vara med under hela processen!

För mig personligen tycker jag att det ska bli så spännande att få vara med om när det här huset ska få glänsa igen. Potentialen finns verkligen där och det är verkligen inte ofta som äldre hus som täckts med märkliga material på utsidan under exemplevis 70-talet återskapas och kan få leva upp igen, men nu ska just det här huset få vara med om det och jag tycker det är så fint på något sätt. Jag har ju fått äran att få kika i de gamla ritningarna som visar hur just detta hus sett ut genom tiderna och Oj säger jag bara. Det gick nästan ett pirr genom kroppen när Madde rullade ut ritningarna på hur allt såg ut när det bedrevs lanthandel där. Det var en stor affär på den tiden och det fanns många rum för olika varor såsom mejeri, kött, spannmål, godis och kaffe för att bara nämna några.

lanthandel bomhus

Jag bor inte alls långt bort från huset och har många gånger promenerat i området som är fullt av skogdungar, ängar och gamla vackra hus och jag har ofta grubblat på hur allt sett ut förr i tiden när området var aktivt och levande för platsen andas historia och vi kommer garanterat återkomma till detta när vi forskat vidare. Men en liten rolig sak var att jag mötte en granne till mig och berättade om det här nya spännande projektet, grannen är närmare 70 år och väldigt gullig och pratsam. Hon berättade att när hon var liten hade hon varit där i lanthandeln och köpt karameller tillsammans med sin mamma och hade många fina minnen därifrån.

holmsunds bomhus

 

Och det slog mig att historien behöver inte vara så väldigt långt bort för att skapa minnen och djup till en byggnad, ibland kan ett besök till godishörnan i lanthandeln vara nog så viktig. Jag hoppas verkligen att jag och Madde kan uppnå detta fina fenomen med att skapa en miljö som människor som besöker huset i framtiden kommer minnas med värme och en känsla av att ja, där och då under mitt besök på bed & breakfast i Holmsundsallén har jag med mig ett fint litet minne av att jag trivdes och mådde bra. Kan vi skapa ett litet litet sådant minne så har vi lyckats mer än väl.

Så nu går vi vidare i historien, vidare från lanthandeln, kontorslokalerna och bed & breakfast i den form som den ser ut idag. Nu är det dags för nästa steg i husets historia och det alldeles bästa med det hela är att det är Bland damm och dekor som hjälper till att stå för fortsättningen. Så spännande!

 www.hemnet.se, Bland damm och dekor

3 Svar till “Nu och då och framtiden!”

  • Sofia

   Tack ? Så tycker vi med ?Det här ska bli helt fantastiskt kul att få sätta fart med ?

   Svara
 1. Helena

  Åh så roligt, längtar efter att resan startar och till att få uppleva målet. ?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *