Sofias önskelista december

önskelista

De senaste åren har det blivit som så att vi firar jul hemma hos oss i radhuset. Det blev lämpligast så sedan mina föräldrar flyttade från hus till lägenhet. Tidigare jular har min mamma fixat och myst till det med gamla tomtar och ärvda juldukar från släkten och allsköns julgrupper och små granar och småkakor på silverfat. Hon har alltid varit väldigt bra på det här med julstämning. Jag är inte det. Jag tycker väldigt mycket om julen och allt som hör den till men hur sjutton gör jag för att få till julstämning hemma hos mig?

Därför har det varje år blivit smått ångestfullt runt första advent för jag har ingen aning om hur jag vill att julpyntet ska se ut hemma hos mig! Jag vet inte ens om jag tycker om mitt hem i julpyntsformat. Adventsstjärnorna och ljusslingorna är säkra kort men det här med små tomtar och röda ljus är inte min passion. Ni får gärna kalla mig Grinchen!  Dock har jag utvecklat några säkra kort som gör att det blir lite stämning ändå trots ångest och rådvillhet!

Dessa är:

En riktig julgran som doftar jul! Vanlig rödgran doftar mest jul enligt min näsa.

Snittblommor i julens tecken.

Massor med levande ljus!

Julkrans på ytterdörren.

Att använda vit linneduk och granris och lingonris i dukningen på julbordet.

Massor med julgodis i skålar över hela hemmet.

Julmusik.

Snö.

-Klart!

Det viktigaste är ju ändå att spendera tid med familjen och att ha skön ledighet.

En önskelistan hör ju också julen till, även om jag inte räknar att få några klappar direkt så kan ju en önskelista även fungera när jag själv planerar att överraska mig själv med en liten ”överraskning”. Så här kommer min!

img_4981

img_4982

1.) Den översta bilden ringar in många av sakerna på min önskelista:  Stolarna, växten i krukan, grejerna på bordet… men det jag sätter som främst på listan är den gråa duken i linne. Den skulle sitta fint året om på mitt matsalsbord hemma och framför allt under julfirandet.

2.) Istället för alla julstjärnor jag köpt under åren som tappar bladen efter bara några dagar tänker jag hellre fylla huset med väldoftande eucalyptusbukett kanske lägger jag till en liten amaryllis eller två till julafton. Tulpaner fungerar ju också ypperligt för att få till julstämningen tycker jag. Mer snittblommor åt folket! Eller åtminstone åt mig 😉

3.) Av tomten önskar jag mig en skön flanellpyjamas såsom denna från Lindex. I den skulle jag skrota runt i hela julledigheten och när det blir stugsäsong igen skulle den snabbt packas ned i packningen under våren!

4.) Är så sugen på att byta ut ungefär allt i köksskåpen och lämna vidare till valfri secondhand butik, sedan skulle jag önska att ersätta alla tidigare föremål med denna ursnygga servis från Duka.

5.) Jag älskar föremål som ser ut som städer och hus. Dessa tre ljuslyktor kommer från Artilleriet och går rakt in på önskelistan.

6.) Slutligen önskar jag mig ett riktigt grymt badminton racket. Varje tisdag spelar vi nämligen badminton med brudarna och det vore så kul att starta den nya terminen med att ge Madde en riktig match och om jag sitter på ett riktigt bra racket kanske jag kommer ha en liten chans…i framtiden… för hon är svårslagen på planen!!

 

Det var min önskelista och lite julpyntgnäll. Hoppas ni är bättre än mig på julmysfixandet. Personligen tycker jag att det allra bästa inför julen är att det är mer än ok att fika lussebullar i parti och minut, finns det något godare bakverk? Tror inte de!

 

 lindex.se/ sportamore.se/ duka.se/ pinterest.se/www.artilleriet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *