Torprenovering del 4 -köket

Hälsingetorpet

Vi väntar snöfall här i Gävle och det får mig att Torplängta ännu mer, Torplivet är ju lika med vårpirr och sommar!

Tänkte därför att vi kunde riva av del 4 i Torprenoveringsserien som kompensation för iskylan, delen som som handlar om köket!

Vi började vårt Torpägarskap med detta gulliga 50-talskök. Det var nämligen under det årtiondet som den senaste renoveringen gjordes i huset.

Med detaljer som exotiska plastfrukter, retrobord med virrvarrmönster och gardiner i ljusgult. Golvet var täkt av plastmatta och taket var paketerat av papp som gulnat. (Fler före och efterbilder hittar du i det här inlägget).

Men ju mer vi ”klädde av” väggar och tak i övriga huset så kändes det som att även köket behövde sig en liten makeover i väntan på den större renoveringen 2016 när vattnet och avloppet skulle in, vi målade om väggarna i en grön nyans, tog fram trägolvet och taket. Såhär såg det ut fram tills dess. Spisen var en bärbar variant som stod på ett bord till höger i bild. Det var trivsamt men inte så funktionellt…vi saknade det där berömda vattnet och avloppet…

Så blev det äntligen dags att planera för hur vi ville ha det. Vi begav oss till Ikea för köksplanering och det i sig är ju verkligen något man kan bli gråhårig av… men den här gången fick vi fantastisk hjälp av en ikeapersonal som fattade precis vad vi ville, Inte för modernt, enkelt och en stor dos av Torpcharm. Så här såg skissen ut!

Rivningsarbetet startade och vi förberedde för rördragningen inför V/A, hur mycket spån och sand kan det finnas under ett golv?

köksbygge

Innan målades väggarna i en gråvit nyans, jag ville få in så mycket ljus som möjligt i köket!

Min supersnälla pappa kom och hjälpte till att montera upp hela köket, så tacksam för den hjälpen och det tog sin lilla tid i sommarvärmen! <3

snälla pappa

Tillslut satt allt på plats förutom stängskyddet, det kommer vi fundera på och försöka installera till våren!

Planen var att bygga en fast hylla på den här väggen, men jag kunde inte låta bli att sätta upp tallrikshyllan i väntan på den andra hyllan, och den trivdes så bra där så den får nog stanna kvar där ändå. I underskåpet förvaras vi skålar och uppläggningsfat. De blåvita tallrikarna har jag samlat på mig under de otaliga loppisrundorna under våren, alla används flitigt såklart.

 

 

mandelkvarn

tavla

Utsikt Bergviken

Tror inte jag behöver förklara hur skönt det är att kunna diska inomhus en regnig dag. Eller ta den där nattmackan och spana ut över mörka Bergviken en månskensnatt fast det allra bästa med kökinstalleringen och badrumsbyggandet är att kunna spendera mer tid där uppe i torpet med den här lilla personen!

 

Detta var del 4 av min serie om renoveringen av Hälsingetorpet.

Vill du läsa tidigare inlägg i serien om Torprenoveringen hittar du de övriga här , här och här.Bland damm & dekor

2 Svar till “Torprenovering del 4 -köket”

  1. Maria

    Hej, jag måste få fråga, den söta lilla spisen, hittade ni den på IKEA?

    /Maria

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *