Bakom en hemlig dörr

Jag har alltid haft en dragning till det här med miniatyrer. Dock har jag aldrig haft något särskilt tålamod att pillra med ett dockskåp eller liknande…men tänk tittskåp, tågbanor, julbyar med rörlig slalombacke, pepparkakshus osv. Sådana saker kan få mig att stå och drömma och titta länge! Som barn hade jag offrat lillfingret för att få flytta in hos Nils Karlsson Pyssling för en dag eller två, tänkt att få bada i en sockerskål liksom!! Eller få åka skridskor tillsammans med Peter och Petra som bor under en gren i Vasaparken, spela på ett minipiano och sitta i en skolbänk gjord av en cigarrask…magi!

Nu är jag vuxen och får försöka få B att gilla miniatyrvärldar lika mycket som jag gör så jag får en till anledning att fortsätta drömma vidare om minisaker.

Lite ledsen att jag missade besöka den gulliga ”Musrestaurangen” i Malmö innan den förstördes…

Har en liten idé om att få in en miniatyrvärld i Villa Holmsundsallén med så småningom, men säger inte var, det får bli upp till barnbesökarna att upptäcka… 🙂

Men tänk er att man som barn hittar en magisk minidörr i väggen…

och när du öppnar den så kanske du finner en inblick i en fanstifull minivärld… kanske ser insidan ut lite såhär:

Eller så hittar barnen en hemlig ingång i bokhyllan…

Det tråkigaste vore ju att hitta något så verklighetstroget som det här kontoret, kolla in de hängande sladdarna under skrivbordet.

Nä helst ska det se ut som dessa ljuvliga tittskåp från miniatyrvarlden.se

Välkomna till Villa Holmsundsallén på jakt efter minidörrar i framtiden! Eller ta med er ett barn förresten så är chansen större att ni upptäcker dem…

 

 

 svt.se/ expressen.se/ miniatyrvarlden.se/ pinterest.com/ google.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *