Besök i Villa Strömsfors del 2

Tänk er en frostig vinterdag i Januari när vi rullar upp mot den gigantiska Villan.Vi kör förbi det gamla bruksområdet och där ligger pampiga Villa strömsfors omringad av svarta järngrindar, en stark fors och en grön frostig skog. En helt magisk omgivning!

Inte konstigt att David och Davida valde just den platsen till sitt mästerverk till hus…

trädgård

Ni har ju hittills fått kika in i hur vårt underbara sovrum såg ut i Villa Strömsfors, rummet som parets gäster fick bo i under alla de fester som annornades i huset på den tiden.

Vi själva tyckte att vi dragit vinstlotten när villans husfru Carin öppnade upp dörren till vårt lyxrum. Vi kunde inte riktigt förstå att vi skulle få bo sådär fint.

Vi önskar att bilderna kunde tala ännu mer för sig, men vi hade knappt tid att tänka på att ta vackra bilder, vi hade i ärlighetensnamn fullt upp med att bara ta in alla intryck och vackra vyer som verkligen utspelade sig överallt!

Med det sagt betyder det ju inte att vi inte tog några foton, tvärt om, det blev massor!

Tänkte att vi kunde kika på några till från vårt dygn i Villan.

Jag och Madde hade en lång resa i kroppen när vi kom fram och efter att vi installerat oss i rummet var det dags för Tantfika nere i salongerna. Älskar ordet Tantfika för man förstår ju precis vad det innebär, massor med godsaker och kaffe ur småkoppar med fat till toner av jazz i bakgrunden. Väldigt stämningsfullt må ni tro.

veranda

Efter detta fick vi strosa fritt i Villan och till vår glädje stod de rummen som inte var uthyrda detta dygn öppna för oss att kika in i och alla rum var verkligen unika och så genomtänkta!

Bland annat det här rummet stod öppet, behöver jag säga att jag älskade ALLT med det här rummet?

Alltså detta badrum…magi!

Här ovan ser ni hallen utanför vårt rum.

Efter att kollat in några av rummen blev det dags att byta om och sedan samlades sällskapet i entrén för att få ett glas champagne i handen för nu var det dags för en guidad tur med husfrun Carin. Vi började med vinden där tjänstefolket fått bo ned till vinkällaren där den forna husfrun fortfarande huserade över vinlagret…

Jag vill inte berätta för mycket om historian kring Villa Strömsfors för ni ska väl besöka den själva en dag, visst?

Efter rundturen var middagen serverad tillsammans med fyra utsökta rätter och mycket trevligt bordsällskap!

 

Självklart fanns det även tid för en selfie 🙂

Vi är så glada att vi tog oss hela vägen till Villa Strömsfors för nu vi är helt fyllda med inspiration och intryck som vi tar med oss vidare i vårt arbetete nu när det är dags att börja fundera kring renoveringen av vår egen Villa Holmsundsallén. Som ju faktiskt är ett helt annat typ av hus som kommer vara med om en annan form av förvandling men ändå lik Villa Strömsfors på så vis att det finns potential om det hamna i rätt händer. Händer som försiktigt vill ta tillvara på allt det är unika och som faktiskt finns i dessa gamla byggnader, fyllda med historia!

 

 

 

 

 

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *