Blåa toner och en telefon i färgburken

Nu har vi bott här i nya huset i lite mer än ett halvår och börjar känna oss riktigt hemma. Älskar verkligen området här med de stora ängarna och trädalléer upp mot vackra hus från sekelskiftet att spana på under promenixerna. Blir alldeles lugn inombords att bo i den här omgivningen.

Skönt att ha den känslan när man tar ett så stort steg att flytta på sig och familjen, det gör man inte lika lätt nuförtiden. Jisses vad vi rensat och kör lass efter lass till återvinningen och secondhand butikerna i stan. Det var inte många möbler som följde med oss från radhuset till nya huset skall tilläggas. Allt var ju anpassat till rummen där och passade inte alls i våra nya…

Så lite nytt är införskaffat från olika ställen, nytt och fyndat från blocket, stugan och loppisar. Ska visa mer senare. Men idag tänkte jag visa lite från renoveringen av nya huset! Vi körde ju igång med nya golv och ny väggfärg i alla rum förutom badrummen. Det var fullt ös här första veckorna! Installerade Målar-mats hos Madde på Bed&Breakfast och sen körde vi loss med målning och tapetsering i två intensiva veckor, pjuh.

Snacka om att man var sliten efteråt…

Tänket jag hade för renovering var Enhetlighet och blått.

Samma sorts golv i alla rum och väggarna går allesammans i kulörtonslik färgsättning, alla väggar drar åt blåskalan hemma hos oss nu efter renoveringen.

Det tog lite tid och kreativitet att fundera ut vilka färger som skulle få flytta in men sen så rullade det på med besluten.

Hall, korridor, kontor och kök är målade i en grå nyans med liiiite blått i sig.

Även lister, dörrfoder, element och garderobsluckor är målade i samma kulör som väggfärgen.

Vårt sovrum blev mörkblått målat med en matt färg i kulören Smoking från Alcro Trend. Lister blev vita i detta rum för att underlätta vid eventuell ny färgsättning i framtiden. Just nu älskar jag det mörka men jag känner ju mig själv 😜

Målade upp dessa alternativ på väggen först vilket var tur för det blev inte alls som jag tänkte mig från början…

Även elementet målades in i färgen Smoking från Alcro men det syns inte ännu på denna bild.

Golvet i huset är ett laminatgolv med fiskbensmönster som ni ser på sovrumsbilden.

I B:s rum blev det som en liten sovalkov med tapet från Cole & Son. Föll pladdask för den tapeten och då det skulle kostat skjortan att tapetsera ett helt rum med den blev det bra att begränsa till sovdelen av rummet. Resten av väggarna är målad i en två steg ljusare blå än basen i tapeten. Ett draperi/gardin sitter uppe med hjälp av skena i taket för att markera ytterligare sovdel och lekdelen i rummet. Mer om det i annar inlägg.

Det blir ju lite mörkt i barnrummet men jag får en utmaning att tänka kring belysning så det går bra ändå.

Kontoret är som sagt i samma kulör som vardagsrum och kök och hall. Dåliga mobilbilder på färgerna tyvärr… måste ju erkänna att jag råkade tappa telefonen i en av färgburkarna… plums så var den också nymålad…

 

En liten sneakpeak med hjälp av mobilbilder (innan färg plumsandet) från de galna renoverinsveckorna där i försommaren. Så skönt att just den perioden är över för den här gången och det känns riktigt bra att vara på plats i vårt nya blåa hem!

 Bland damm & dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *