Tre olika stadier av Torp

Även om jag tidigare skrivit en hel serie om torprenoveringen så häpnas jag varje gång jag öppnar fotoarkivet vad mycket som hänt under åren som torpägare.

Vi älskade Torpet även i skicket som det var när vi tog över. Det var så charmigt med sina retromöbler och trädgården var så väl omhändertagen av Ulla som i sin tur skött hand om den efter sin mor. Men själva huset var eftersatt och då vi gärna ville spendera mycket tid i stugan så var vi tvungna att göra en insats eller låta det förfalla vidare. Vi valde det första alternativet och är väldigt glada över det idag och för många år framöver med. Men som ni vet med gamla hus blir man ju aldrig klar och det är mycket påfrestande att vara i en renoveringsvirvel. Ser framemot en tid här då det inte finns så många måsten, utan mer de små projekten med rens i jordgubbsland. Men den tiden har vi såklart också haft under resan gång såklart men ja, ni som vet ni vet hur det är med husrenoveringsprojekt.

Här kommer i alla fall bilder om tre ur samma vinkel, 1: Bild från vårt första besök hos Ulla, dagen vi skakade hand på att ta över torpet 2011.

2: Bild under renoveringsvintern 2016 och slutligen 3: Bild från Hösten 2017. Året då trädgårdens återskapande påbörjades.

Nu kör vi!

1.

2.

3.

 

 

1.

 

 

2.

3.

 

Älskade Hälsingetorpet, vilken resa vi bjuder varandra på och Tack härliga Ulla var du nu är för att vi fick chansen. Och tack till oss själva för att vi orkat, när jag ser hur mycket som hänt är det inte så himla konstigt att man varit lite trött ibland, (läs snuddat på utbrändheten) och jag har dock svårt att förstå hur jag kan se så glad ut på bilder när allt ser så deppigt ut på näst sista bilden, haha, minns att jag var så glad att rustningen äntligen var på gång. Men hursomhelst, det här kommer alltid vara mitt hjärtas plats i Hälsingland.

 Bland damm & dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *