Vinter i Torpet och ett DIY-tips

Här i Gävle där vi bor är det helt snöfattigt än så länge, så trist. Därför fick jag den goda idén av en vän att åka upp till Torpet för att få snö direkt! Sagt och gjort, lilla familjen packade in sig i bilen för en natt i snöriket och till på köpet var det sooool hela dagen lång. Underbar vinterdag, så fint och välbehövligt!

Vi upptäckte att vi faktiskt hade en egen liten pulkabacke från vår utkikskulle på tomten som kom till i somras när grävningen satte igång. Perfekt ju.

När man bor på två ställen som vi ju gör, åker det alltid en massa saker fram och tillbaka mellan husen. Vi är lite oense där jag och min man, han tycker att det blir alldeles för trångt och besvärligt att packa bilen med alla gamla loppisfynd som jag ju b e h öv e r ha med mig upp (eller ner)  men jag kontrar alltid med att antingen har vi för liten bil eller så får någon av oss ha lite grejer i famnen. Tänk det löser sig alltid då hehe.

Den här gången behövde saker inte fraktas så speciellt långt dock, svärmor som bor i samma by som torpet ligger i hade en kudde som hon knåpat ihop av två små vävda ikeamattor, Signe  som kostar extremt lite nämligen 20kr (hur det kommer sig är en annan diskussion…) som hon sedan fyllt med kuddar som inte används längre. Jag tänker att man kan även lägga in filtar, tyg, gamla kläder till stoppning med och sedan syddes den ihop med i kanterna, voila blev det en stor kudde att sitta på golvet, lägga ut på farstukvisten som ryggstöd eller slänga lite här och där i utemöblerna i sommar. Användbar, tjusig och prisvärd.

Som ni ser finns den i flera färger, kanske man vill ha en röd eller grön till jul? Det får bli månadens DIY-tips! Ikea.se

Bland damm & dekor, Ikea.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *