Nytt liv i lampan

Det här med att lära sig byta el i gamla lampor… nu öppnade sig en helt ny värld! Madde lärde mig som i sin tur lärt sig av sin man (som även är elektriker).

Efter att bara traskat förbi fina lampor på diverse loppisar med en klump i magen: ”-Du var väldigt fin men jag vet inte hur jag ska kunna rädd dig utan att bli ruinerad på köpet” så har vi äntligen fått kläm på hur man genomför detta alldeles själv.

För det är väldigt dyrt att lämna in en lampa för elbyte, dock är det ett måste om det ska kunna gå att använda utan att huset ska brinna ned, eller ens kunna använda i modernt el-uttag. Och det känns ju lite klurigt om en lampa kostar 50kr på loppis så kostar det ju minst 500kr att lämna in på el-affär för tjänsten plus material.

Så på senare tid har jag kunnat rädda dessa två filurer från loppishyllorna

En vägglampa till barnrummet och en skrivbordslampa i mässing som såg helt vissen ut med sin vita plastsladd och orangea skärm

Nu tygsladd och svartskärm med hjälp av lite sprayfärg och nya kunskaper kring sladdbyte.

Men vill verkligen förtydliga: Byter man själv se till att det godkänns av utbildad el-person eller låt denna el-person byta åt dig, eller lämna in för byte i lampbutik om det känns säkrare.

Nu är det största bekymret att hitta en värdig plats åt skrivbordslampan för nu ska den ju få bli synlig igen!

 

 Bland damm & dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *