I rummens värld

Tänkte vi kunde prata lite om vad vi syssslar med i Villa Holmsundsallén just nu.

Sedan årsskiftet har vi betat oss igenom rum för rum inför den kommande renoveringen av bottenplan. Allt i minsta detalj hänger ju ihop och innan vi bestämmer väggbeklädnad och färg så måste vi ju redan veta hur vi vill inreda för att allt ska passa bra ihop. Vad ska belysas, vad vill vi framhäva, vad är funktionen…hur påverkas fasaden utifrån och hur går det ihop med bygglov, ventilation och brandskydd? Sånt är ju också livsviktigt att ha med i planeringen.

Allt går i ett rasande tempo och i mars stängs hela villan för att sedan renoveras under vårmånaderna. Mycket jobb att göra  inför detta alltså.

Men vi kämpar på och känner oss dessutom väldigt nöjda med planen hittills. Det är så kul!

Nu är grovplaneringen klar för lobby, korridorer, trapphus och frukostmatsal så där vi just nu är och planerar, ritar planlösningar och limmar inspirationsbilder på moodboards inför renoveringen av de 8 unika hotellrummen.

Det vi bestämt är att alla 8 rum ska vara unika men ändå hålla en gemensam rödtråd. Det är ju vi som inreder och det ska gärna synas. Vi är väldigt lika men också olika och det vill vi få fram. Det är varierande storlek på rummen, vissa är enkelrum och andra dubbel eller fyrbäddsrum så det är stora utmaningar.

4 rum var ansvarar vi för i grovplaneringsstadiet och kommer såklart samarbeta i slutet, men just nu för att komma framåt snabbt och kreativt så har vi 4 rum vardera.

Nu vill jag inte avslöja för mycket som ni säkert kan förstå. Vi hoppas ju såklart att du som läser är en framtida gäst om inte annat så kommer det ju finnas rikligt med fotodokumentation från den här renoveringsresan.

Men en sak som alla rum kommer ha gemensamt är att de vackra trägolven från övervåningen även kommer finnas på detta plan…

Här sitter vi och jobbar när vi inte sitter i ett av B&B rummen och klurar på hur ett slutresultat ska bli.

Och när vi inte sitter på kontoret så spenderas tiden i rummen där det funderas ut potential, skissas nya planlösningar och idéer och provmöbleras ut nya lösningar.

Här är ett av mina rum som kommer få en total förändring inom kort. Ni kan gissa att man är sugen att rycka bort plastmattan och ersätta väven på väggarna mot en fin färg eller tapet snart va 🙂 Om några veckor kör vi, tills dess mera planering!!Bland damm & dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *