Luckmålning

Har sysslat med en liten mini-make over i köket under påsken. Köket var renoverat när vi flyttade in och helt ok. Funktionellt och så bra utrymme som man kan önska av ett litet kök. Däremot kände jag att jag gärna skulle vilja sätta en egen prägel på köket med färg och nya knoppar. Jag tycker om tanken att göra förändringar av det som finns utan att behöva köpa nytt och byta ut allt för mycket bara för att man vill göra en stilförändring som i mitt fall, då passade det ju väldigt bra med målning av luckorna. Vi har en kär familjemedlem och även målare som hjälper oss med målningen så det skulle bli snyggt gjort så vi bestämde att han skulle ta luckorna till påsken men så kom nästa steg, vilken färg skulle vi välja?

Jag och Madde parkerade oss i färgaffären en förmiddag och begravde oss i färgprover, både till luckmålning och till andra projekt.

Jag bestämde mig för en grå nyans men ville ändå ha blått i för att det skulle harmonisera med väggfärgen som också är grå med liiite blått i.

Tillslut bestämde jag mig för dessa tre alternativ.

Mitten exemplet var en från Nordsjö som heter flattering stone. Men vinnaren blev en annan…

Efter rådfrågning av alla som kom och hälsade på och i några chattar med vänner så kom jag äntligen fram till ett färgresultat:

 

Linblå från Jotun!

 

Jag gillar ju när det blir lite förändring och jag gillar färg så denna passade mig fint.

Knoppar och handtag har jag beställt från byggfabriken.Bland damm & dekor/ byggfabriken.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *