Vårvinter i Torpet

För någon vecka sedan begav vi oss till torpet för att titta till, skapa planer inför våren och sommaren och så var vi ju tvungna att testa pulkaåkning från jordkällaren, ned mot kullen rakt mot muren. Inte hade vi en tanke på att det var en liten vinteranläggning vi grävde fram där i geggan i somras.

B var väldigt bekymrad över att han inte kunde öppna dörren till lekstugan så den fick vi också skotta fram.

Själv pulsade jag mig fram till stugans ytterdörr och klev in. Gud vad jag längtar dit! Vill bara städa ut allt vinterdamm, tvätta sängkläder, hänga nya gardiner, ställa in pelargoner och fixa. Sätta på en vinylskiva och dricka kaffe på trappen och bara va.

Snart så.

Sen så kliar jag mig i huvudet över järnsängen… behålla eller inte behålla. Köra utan sänggavel eller kanske en tygvariant?

Problemet ser man inte på bild, men gaveln är alldeles för hög mot för madrasserna på golvet. Det ser löjligt ut. Så Alternativet är att ta bort den och köra nått annat eller så bygga upp sängen med bäddmadrasser och mys. Ja det kanske är så det blir. Vi får se helt enkelt. Den är fin med. Men det kan den få vara på andra ställen med.

Vi funderar även på att ta tag i rummen på övervåningen. Kanske som ett litet lustprojekt då och då. Slipa golv och tapetsera, behålla en liten timmervägg… Ja vi får se. Ge mig en ordentlig vår och jag ska torpmysa loss! Lätt för mig att säga medan snön yr utanför fönstret. Åh.

 Bland damm & dekor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *